18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Lidija Miličić dobila treću nagradu na literernom konkursu

ZVORNIK – Učenica drugog razreda gimnazije SŠC „Petar Kočić”, Lidija Miličić dobila je treću nagradu na književnom konkursu koji je povodom obilježavanja „Dječije nedjelje” raspisalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Vlade RS. Miličićeva je, po mišljenju stručnog žirija, koga su sačinjavali predstavnici Republičkog pedagoškog zavoda RS, na temu „Imam pravo da kažem i budem saslušan” napisala rad kojim je u konkurenciji učenika gimnazije osvojila treće mjesto.

– Drago mi je da sam osvojila nagradu, kao podsticaj za dalje pisanje, ali i kao činjenicu da moje pisanje vrijedi. To mi je bio osnovni motiv da učestvujem na konkursu – rekla je Miličićeva i dodala da ljubav prema pisanju odavno nosi u sebi, te da često piše.

Miličićevoj je pripala novčana nagrada, a diploma joj je uručena u zgradi Vlade RS na centralnoj manifestacji održanoj povodom „Dječije nedjelje”. Tom prilikom uručene su nagrade za tri najbolja rada u kategoriji srednjih stručnih škola, te devet nagrada u tri kategorije za osnovne škole. Na književnom konkursu na temu „Imam pravo da kažem i budem saslušan” pristiglo je 246 radova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se