14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Kandidati SNSD-a pozvali građane da izađu na izbore i glasaju za opstanak i razvoj Republike Srpske (foto)

Kandidati Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iz Zvornika obratili su se večeras na platou Kasina građanima sa područja tri mjesna odbora, a nakon toga nastavili druženje i razgovor sa njima.

Na tribini su učestvovali nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Lazar Prodanović, kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dušica Savić i Obren Marković, te načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović.

Prodanović je rekao da SNSD privodi kraju predizborne aktivnosti koje su i započeli sa istog mjesta.

„Mi ćemo i ubuduće raditi još više na jačanju Zvornika kao regionalnog centra i Zvornika kao grada. Zato ćemo zajedno sa načelnikom zahtijevati da Zvornik dobije status grada, jer Zvornik to zaslužuje. Uradićemo sve da neke institucije koje su odavde prenesene vratimo, a prije svega mislim da ima prostora za vraćanje sjedišta Suda, Tužilaštva i nekih drugih institucija. Smatram da u Zvorniku treba da bude sjedište jednog od republičkih fondova, ovdje treba ozbiljno raditi u narednom periodu i da se izgradi nova, moderna, funkcionalna opšta bolnica i za to nam treba kontinuitet vlasti. Za sedam godina urađeno je dosta, ali treba više. Znamo da ima nezadovoljnih ljudi i još problema, ali zajedno ćemo napraviti još bolje pomake i zato vas pozivam da u nedelju izađete na izbore i glasate za Milorada Dodika koji je državnik, a ne poslušnik. On je čovjek sa konzistentnim stavom, on se zalaže za Republiku Srpsku, za više državnosti, a manje poziciju entiteta i zato za Milorada, ali nam treba i srpski član u Predsjedništvu BiH. Željka Cvijanović je bolji kandidat od svog protivkandidata, ona bolje upravlja Vladom, nego što je ranije upravljao njen protivkandidat, ona se pokazala kao jaka ličnost, ona je zaustavila ukupne negativne ekonomske trendove, jedini je premijer u regionu koji je povećao plate, zadržao redovnost penzija, hrabro se borila prilikom sanacije poslsjedica poplava. I zato za Željku! Da bi Milorad predložio dobru Vladu Republike Srpske treba nam većina u Narodnoj skupštini, treba nam apsolutna podrška za Dušicu Savić, poslanika u sadašnjem sazivu i siguran sam, ponovnog poslanika od nedelje. Zaslužuje vaše povjerenje, ona zajedno radi sa načelnikom opštine na jačanju Zvornika kao važne lokalne zajedinice i ona radi na afirmaciji pozicije žena u politici, i svi je snažno podržavamo. Treba nam i Obren Marković, treba nam podrška u gradu u kome je učinjeno više nega u seoskim mjesnim zajednicama, podrška kako to Obren radi u Pilici i Zoran u sjevernom dijelu opštine gdje imamo apsolutnu pobjedu. Ja sam nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i ja i moje kolege sa liste nećemo vas iznevjeriti, nećemo donijeti nikakav zakon koji je protiv interesa Republike Srpske, poštovaćemo strogo Ustav Republike Srpske i dejtonski Ustav BiH. Znamo, potreban nam je evropski put, ali bez bilo kakve redukcije nadležnosti Republike Srspke. Ključno je sačuvati ustavne nadležnosti i trebaju nam dobra saradnja sa Srbijom, okruženjem i svijetom i to ću kao poslanik koji ima iskustva u svim ovim pitanjima raditi punom snaogom, a u intersu svih nas“, poručio je Prodanović.

Savićeva je ocijenila da su dr Prodanović, Marković i ona, u prethodne četiri godine sugrađane na dostojanstven način predstavljali u Narosnoj skupštini i Parlamentu BiH.

„Dali smo svoj maksimum za svaki projekat koji je trebalo realizovati u Zvorniku i za njega prethodno obezbijediti podršku u Banjaluci ili Sarajevu. Nadam se da ćete u nedelju dati punu podršku SNSD-u i svim njegovimm kandidatima. Želim i da vam kažem da u nedelju biramo između toga da li će Srpska ostati i nastaviti da se razvija na prinncipima SNSD-a, principima očuvanja i daljeg razvoja Republike Srpske ili će Republika Srpska polako ali sigurno prestati da postoji, i to je izbor koji pravimo u nedelju. Ne dajte da Zvornik i njegovi građani daju glasove huliganima koji na svojim predizbornim skupovima žene nazivaju pogrdnim imenima, kao što je to bio slučaj u Trebinju prije nekoliko večeri. To je ono što ste imali priliku da vidite, ali ću vam reći da smo mi, kao poslanice SNSD u prethodne 4 godine konstantno bile izložene vrlo sličnim vređanjima u skupštinskim klupama. To su naši protivnici i kakve su onda promjene koje oni mogu donijeti. Je li to ta promjena koju nude, da vređaju žene. Imajte na umu kako je izgledao ovaj grad prije nego je SNSD preuzeo lokalnu vlast 2007. godine.
Gospoda iz opzicije teško da mogu da pokažu bilo šta šti su izgradili i uradili na dobrobit svih u vrijeme kad su bili vlast. O Miloradu Dodiku nemojte imati nikakvu rezervu, on je čovjek čiji je san Republika Srpska kao država i sve što slušate o njemu u preizdbornoj kampanji više govori o onima koji to plasiraju nego o njemu. Željka Cvijanović je osoba koja će nas na adekvatan način predstavljati u Sarajevu i sigurno da neće dozvoliti ni jedno slovo protiv Republike Srpske ili bilo kog njenog građanina. Hvala ženama koje ste prisutne ovdje i putovale sa nama u Andrićgrad. Aktiv žena SNSD-a je vodio 800 Zvorničanki u Andrićgrad i to je cifra koju opozicione partije ne mogu da skupe ni na svojim predizbornim skupovima. Prozivali su nas zbog toga, a pozadina svega je strah od tolikog broja žena, jer su žene najodanije glasačko tijelo“, rekla je Savićeva okupljenim građanima.

Marković je izrazio, kako je rekao, žaljenje što se kampanja bliži kraju, obzirom na dobro druženje sa sugrađanima.

„Vjerujem da smo kroz ove skupove kazali ono što je trebalo. A šta govore oni koji za sebe kažu da su za promjene, i kakve promjene mogu da nude oni koji su bili na vlasti i koji su tada pokazali šta su imali. Većina vas dobro pamti kako je ovaj grad izgledao kada su oni bili na vlasti a kako izgeda danas. Da li su oni išta uložili u grad? Znamo da nisu. I ovo mjesto gdje se sada nalazimo, bilo je potpuno drugačije, vi i to znate. Kakva su to promjene koje nudi SDS, koji u vrijeme kada je imao vlast nije ni jedno stambeno pitanje naših izbjeglih Srba riješio. Čekalo je to Milorada Dodika i nas ovdje, da dodijelimo 3.600 placeva na Ekonomiji, Ulicama i Branjevu i da nadogradimo ove zgrade i tako zadržimo 20.000 Srba ovdje. Oni su pozivali ljude da ostanu u bošnjačkim kućama za koje su govorili da će ih moći zadržati. Naravno da to nije bilo moguće i onda smo ta pitanja rješavali mi. Pričaju okolo kako su napravili nekakva djela, a nisu učinili ništa ni u jednom dijelu naše opštine, a u samom gradu najmanje. Poznato vam je i koliko je fabrika ovdje radilo i da je inustrijska zona imala 15.000 radnika. Vrlo dobro znate i ko je prodao te fabrike i znate da Milorad Dodik nije prodao ni jednu od njih. I još je mnogo toga što je Dodik uradio, jer oni za vrijeme svoje vlasti nisu mogli. Zato je potrebno da podržite Dodika, a potrebno je da podržite i Željku, jer je neophodna potpuna konekcija između Vlade Republike Srpske i Predsjedništva BiH, odnosno Savjeta ministara. Dr. Prodanović je čovjek koji je na prošlim izborima imao najveći broj glasova u Republic Srpskoj poslije Igora Radojičića. Takođe i Savićeva i ja bili smo među pet kandidata sa najvećim brojem glasova. Vjerujem da će i ovaj put biti tako, da ćemo dobiti vašu podršku, da ćemo imati najbolji izborni rezultat i ovdje slaviti izbornu pobjedu 12. oktobra uveče.

Stevanović je poručio da su izbori koji su pred nama najvažniji do sada, te da ih je SNSD već dobio i da 12. oktobra samo treba da budu ovjereni.

„Ovi izbori važni su zbog očuvanja Republike Srpske. Svi 12. oktobra na izbore, svi glas za Milorada Dodika, za Željku Cvijanović, Lazara Prodanovića, Dušicu Savić i Obrena Markovića. Važan je Milorad jer je jedini državnik na ovim prostorima. Mogu biti političari, i ovi i oni, i ovakvi i onakvi, i dobri i loši, ali jedini je on državnik. Samo on otvara sva vrata svih prestonica ovog svijeta i samo njega najveći lideri zovu predsjednikom. Važno je da glasate i za Željku, njena opredjeljenja za Republiku Srpsku su nedvosmislena i zato je važno da ona bude u Sarajevu. A ako prođe ovaj drugi, od Republike Srpske neće ostatio ništa. Važan je i dr Prodanović koji nas godinama predstavlja u Sarajevu, za koga nikada niste čuli da je za bilo kakav interes, lični ili nečiji drugi, prodao bilo koji interes Republike Srpske. Važni su Dušica i Obren jer skupa sa mnom hodaju po ministarstvima, gdje se sve ove godine borimo za svaku marku koja u našoj opštini popravlja uslove za život i vraća Zvornik tamo gdje je nekada pripadao. Vaša je obaveza da 12. oktobra povedete sve vaše prijatelje i rodbinu i glasate za kandidate SNSD-a. Da bi Zvornik išao napred, da bi rješili preostale probleme, da bi smo riješili daljinsko grijanje od fabrike Alumine do grada, da bi riješili pitanje prečistača komunalnih voda, izgradili žičaru do Đurđevgrada, obezbijedili još radnih mjesta,
sa mnom, sa ovim ljudima, sa SNSD-om Zvornik će to sve imati!“, zaključio je Stevanović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se