10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Ivanić: Promijeniti međunarodnu sliku o Srpskoj

SOKOLAC – Kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić poručio je večeras na Sokocu da treba promijeniti međunarodnu sliku o Republici Srpskoj koja, kako kaže, ne treba više da bude izolovana, i da je to jedan od prioriteta.

Ivanić je na predizbornoj tribini PDP-a, čiji je lider, rekao da je protiv priče o trećem entitetu i otvaranju Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer, kako kaže, Srpska time ne može ništa da dobije, već može sve da izgubi.

On smatra da je ono što radi aktuelna vlast veliki avanturizam, navodeći da je protiv bilo kakve promjene ustavnog uređenja BiH.

Ivanić je rekao da nema namjeru da otvara priču ni o Sarajevu kao distriktu, koji bi objedinio Istočno Sarajevo i Sarajevo u Federaciji BiH.

On je naveo da PDP ima namjeru da u Srpskoj otvara više radnih mjesta i dodao da su Republici Srpskoj potrebna nova investiciona ulaganja.

Ivanić je rekao da je Republika Srpska danas dužna 5,5 milijardi KM, dok je u vrijeme njegove vlasti bila dužna duplo manje.

On kaže da aktuelna vlast ne otvara nova radna mjesta, da nema pravde, dok su penzije niske.

Na predizbornoj tribini PDP-a predstavljeni su kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštini BiH.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se