15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Indijska glumica pronađena silovana: Mukta iz serije Odbačena sva u modricama?

Glumicu je oteo jedan policijski službenik i silovao, a pronađena je u zaključanoj sobi jedne vile nadomak Mumbaja

Vijest o nestanku popularne indijske glumice Srejite De, nama poznatu kao Mukta iz serije „Odbačena“, uzdrmala je čitavu tamošnju javnost uključujući i državni vrh, prenose mediji.

U potragu za glu­mi­com bila je uključena i vojska i poli­cija. Sre­jitu su prije dva dana speci­jalne vojne snage pron­ašle u jed­noj vili nado­mak Mum­baja. Glu­micu su zatekli zaključanu u sobi i u mod­ri­cama. Kako prenose mediji u indiji glu­micu je oteo jedan poli­ci­jski službenik i silo­vao. Kako prenose tamošnji mediji, muškarca u tridese­tim god­i­nama glu­mica nije lično poz­navala ali su zah­valju­jući video nad­zoru studija i mjesta gdje se glu­mica kre­tala otkrili da ju je on pra­tio posljed­njih mjeseci.

Nakon iden­ti­fikacije počin­ioca ovog ned­jela uslijedila je munje­vita akcija u kojoj je pron­ađena glu­mica i oslobođena.

Srejita se trenutno nalazi na kućnom opo­ravku a svi pokušaji da se stupi u kon­takt sa bliskim osobama nisu dale rezultate.

Izvori u poli­ciji potvrdili su nov­inarima u Indiji da je ovaj slučaj di­gao na noge cijelu poli­tiču elitu ove zemlje tako da je akcija nas­tavl­jena i da je do sada u pritvoru završilo dese­tine muškaraca koji su osum­n­jičeni za slična nedjela.

Ovaj događaj je uzmemirio i veliki broj građana u Indiji koji protestuju tražeći zaštitu, ali u zadnje vrijeme stvari u Indiji ne idu na bolje. Vijesti o silo­van­jima svakog dana se pojavljuju u lokalnim medijima.

Nedavno je žrtva bila peto­godišnja djevo­jčica, koja je, kako pišu mediji, bila oteta i silovana puna tri dana. Pron­ađena je u polusvj­es­nom stanju. Da sve bude još gore, pobrin­ula se lokalna poli­cija. Naime, porodica tvrdi da su pokušali da ih pod­mi­te kako bi ćutali o onome što se dogodilo.

„Ljut­nja, frus­tracija, intro­spekcija. To je ono što imamo. Trag­ično je da se ništa nije promije­nilo proteklih mjeseci“, izjavio je Poonam Mut­treja, izvršni direk­tor Pop­u­la­tion Foun­da­tion of India, udruženja koja zdravljem i pravima žena.

„Naša kul­tura sma­tra da žen­ski život ne vrijedi puno”, zaključio je lokalni advokat, prenosi CNN.

Tvojportal.me

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se