15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Gumenjaci i na visoku petu (foto)

Gumene čizme su ranije nošene samo po kiši i snijegu, ali su ove sezone na listi omiljenih stvari djevojaka i žena koje prate modu.

 Osim britanske marke „Hunter“ koju je proslavila kraljevska porodica, a čijem kultnom statusu su doprinijele modne ikone poput Kejt Mos, koja je svoj omiljeni par crnih gumenih čizmica spretno kombinovala uz kratke hlačice na gotovo svakom rok festivalu, postalo je samo pitanje vremena kada će gumene čizme steći planetarnu slavu.

Gumene čizme u svijetu mode kotiraju kao sinonim za jesenju sezonu, a ove nam stižu u još neobičnijem izdanju, pa čak i na štikle.

Tako u kolekciji „Hunter“ nude gumene čizme, ovaj put s petama visokim devet centimetara, uz platforme visine jedan cm.

 „Original High Heel“ stižu u cijelom spektru boja (crna, crvena, plava, žuta…), a u njega su se već zaljubile i poznate trendseterke poput Aleks Čang i Rita Ore. Takođe, na modno tržište su došli i gumenjaci kao gležnjerice za one koje ne vole ili im nisu praktične čizme do koljena.

Gumene čizme su prvi izbor ako želite da vam noge na kiši ostanu suve, a mogu da se kombinuju sa suknjama, haljinama, pa čak i šortsevima.

Na gumenim čizmama aktuelni su razigrani uzorci poput cvjetića ili životinjski uzorci, različite vrste printova poput trendi zastave, karirane ili sa tačkicama, tako da će kupci različitih ukusa pronaći lako nešto za sebe.

Gumene čizme su navodno napravljene u 19. vijeku za vojvodu od Velingtona, koji ih je nosio kada je šetao svojim velikim posjedima, te su tako i danas poznate kao velingtonke.

Gumene čizme našle su se i u svijetu visoke mode jer su ih dizajnirali i „Dolce&Gabbana“, „Donna Karan“, „Burberry“ i „Gucci“.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se