23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Glasanje – najsigurnija borba protiv izborne krađe

PRIJEDOR – Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić izjavio je večeras u Prijedoru da je dovoljnim brojem članova biračkih odbora, posmatrača i izbornih štabova Savez spreman za sprečavanje izborne krađe, ali da je prva bitka u toj borbi na narodu.

„Bitka protiv korupcije je bitka čitavog naroda. Prva bitka je da narod izađe na izbore i da svako ko ima pravo glasa tog 12. oktobra mora iskoristiti to pravo, jer samo birački listić koji je iskorišten ima šansu da bude prebrojan kako treba“, rekao je Tadić na završnoj predizbornoj tribini Saveza za promjene u Prijedoru.

On je naglasio da Savez za promjene treba 50 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske ne da bi se gordio već da može bez ucjena raditi, a prije svega usvojiti zakon o ispitivanju porijekla imovine da bi se Republici Srpskoj vratilo ono što joj je, kako je rekao, pokradeno.

Kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dušan Berić smatra da je „pad vlasti nezaustavljiv“ i da je „počeo na lokalnim izborima 2012. godine“.

„Zbir glasova stranaka članica Saveza za promjene 2012. veći je od zbira glasova članica vladajuće koalicije u Republici Srpskoj“, kaže Berić.

Predsjednik NDP Dragan Čavić pozvao je glasače da se ne plaše da 12. oktobra izađu na izbore i glasaju po svojoj volji i savjesti.

„Sramotno je da je danas ljude strah da izađu na izbore i iskažu svoje uvjerenje, ali sada je tome došao kraj“, poručio je Čavić.

Kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH iz Srpske Mladen Ivanić ocijenio je da se „vlast boji poraza“ i da „svakoga ko govori protiv pokušava ućutkati“.

„Nećemo mi već će narod pobijediti Milorada Dodika i SNSD 12. oktobra“, poručio je Ivanić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se