23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Glasali za Šerloka Holmsa, Osima, japanskog ambasadora…

Mnogi građani i ove godine odlučili su ispuniti svoju građansku odgovornost i izaći na izbore, no umjesto da glasaju za ponuđene kandidate, odlučili su poništiti listiće na različite načine. Dok su neku dopisivali željena imena poput Šerloka Holmsa, Ivice Osima ili japanskog ambasadora u BiH Hidea Jamazakija, drugi su komentarisali političare i ostavljali im razne poruke.

Glasači su i ovaj put na duhovit način iskazali svoje nezadovoljstvo, prenosi Klix.ba.

„Sherlock Holmes: Only he would be able to solve the crimes in this countrey (samo on bi mogao riješiti kriminal u ovoj zemlji)“, jedna je od poruka glasača.

I na ovim izborima prednjačili su stihovi pjesama popularnih grupa S.A.R.S. i Dubioze kolektiv.

„Stvarnost nam je crno – bela, a budućnost siva…“, citirao je jedan od glasača pjesmu „Perspektiva“, dok je drugi pjesmu „Perspektiva“: „Kako vjetar puše, mijenjaju se dresovi, bile su petokrake, sad moderni su fesovi. Kratak je put od druga do gospodina, traje dok se nije uhljebila rodbina“.

Osim pjesama bilo je i onih koji su izdvojili svoje vrijeme da svakom od kandidata za Predsjedništvo BiH napiše šta misli o tome, drugi su crtali, a jedan birač je poslao i poruku selektoru fudbalske reprezentacije BiH Safetu Sušiću da ode.

Možda najupečatljiviji poništeni listić koji nam je stigao do sada je jednog građanina koji ga je jednostavno prekrižio uz poruku: „Listić je poništen od strane univerzitetski obrazovanog građanina.“

Centralna izborna komisija će, kada budu objavljeni konačni rezultati, objaviti i broj poništenih glasačkih listića.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se