15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dvije osobe uhapšene zbog ratnog zločina

SARAJEVO – Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ danas su na području Istočnog Sarajeva uhapsili Marijana /51/ i Slavka Jovanovića /54/, osumnjičene za ratne zločine na području sela Medoševići u opštini Čajniče.

Jovanovići su pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da su kao pripadnici 3. Podrinjske lake pješadijske brigade Čajniče Vojske Republike Srpske /VRS/, tokom 1992. godine postupali suprotno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti civilnog stanovništva za vrijeme rata i Dopunskog protokola iz Ženevske konvencije o zaštiti žrtava međunarodnih oružanih sukoba.

Oni su osumnjičeni da su, zajedno sa Milosavom Jovanovićem, početkom juna 1992. godine, ubili nekoliko civila.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su Marijan i Slavko Jovanović pod istragom zbog sumnje da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, te da će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane.

Zbog sumnje da su počinili isto krivično djelo, Sipa je juče po nalogu Tužilaštva BiH, na području Čajniča uhapsila Stevu /70/ i Milosava Jovanovića /42/.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se