19.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Dugin: Novi Dodikov mandat izaziva nemir na Zapadu

MOSKVA – Poznati ruski sociolog i geopolitičar Aleksandar Geljejevič Dugin ocijenio je da opšti izbori u BiH, koji će biti održani 12. oktobra, izazivaju nemir na Zapadu, jer „još jedan predsjednički mandat najjačeg srpskog političara Milorada Dodika može da postane prekretnica“.

„NJegova popularnost znatno je porasla, njegova snaga ojačala. On čeka izbore kako bi počeo da djeluje. I naravno da Zapad na to neće gledati dobroćudno. I on se sprema. Sve NVO, u prvom redu mreže DŽordža Soroša, glavnog sponzora ‘obojenih atlantističkih revolucija’, dovedene su u punu bojevu gotovost“, istakao je Dugin.

U autorskom tekstu pod naslovom „Srpska obzorja Ruskog proljeća – Milorad Dodik i njegov značaj za Srbiju i Rusiju“, Dugin je naveo da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izuzetno popularan, oprezan i tanan političar.

„Cijeli njegov životni put bio je vezan za jedno – za borbu za očuvanje jedinstva srpskog naroda i za odbranu Srba u Republici Srpskoj, koja se suprotno volji njenog stanovništva obrela u sastavu BiH“, ocijenio je Dugin.

On je naglasio da je Dodik u borbi za srpski narod krenuo svojim sopstvenim putem, pristao na neke zahtjeve Zapada, ograničivši srpski nacionalizam, ali samo zato da bi izgradio Republiku Srpsku.

„Republika Srpska je uspjela da odbrani svoju nezavisnost od bošnjačkog nacionalizma Sarajeva, podržanog od Zapada, da sačuva srpsku socijalnu strukturu, kulturu, školstvo, upravu, vjeru“, istakao je Dugin.

On je dodao da je upravo u Republici Srpskoj sačuvano kritično etnosocijalno jezgro pravih Srba, neslomljenih, neklonulih, koji nisu izdali svoju vjeru, sebe same.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se