14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Drina ponovo razočarala: Novi remi u Zvorniku (foto/video)

Zvornička Drina danas je ponovo razočarala domaću publiku odigravši samo 1:1 sa Zvijezdom iz Gradačca. Ovo je Zvorničanima bio treći remi u nizu na Gradskom stadionu u Zvorniku.

Za razliku od prethodnih utakmica Drina je danas pokazala vjerovatno najbolju partiju u ovoj sezoni ali nažalost moraće se zadovoljiti novim bodom.

Kao i u utakmici sa Olimpikom, ni danas zbog povrede nisu nastupili Dejan Uzelac i Slavko Ćulibrk a veliko je pitanje da li će oni uopšte moći igrati do kraja polusezone.

Oblačno i jako hladno vrijeme uticali su na posjetu pa se na tribinama Gradskog stadiona na početku utakmice nalazilo oko pedesetak gledalaca. Treba napomenuti da su na početku utakmice pristigli i najvjerniji navijači Zvijezde, njih oko dvadesetak.

U prvih deset minuta utakmice, vodila se ravnopravna borba a prvu ozbiljniju šansu propuštaju gosti u 14. minutu kada je Jakovljević centrirao za Stojanova a ovaj loše udara glavom te lopta odlazi pored gola.

Dvije minute kasnije Filipović je na drugoj strani propustio priliku za Drinu kada je šutirao glavom pored gola. Isti igrač je u 22. minutu uputio sa nekih dvadesetak metara zaista prekrasan šut ali Brkić spašava Zvijezdu.

Kako je vrijeme odmicalo gosti su bili bolji rival te stvaraju ozbiljne probleme odbrani Drine.

U 28. minutu pritisak gostiju se isplaćuje. Nakon asistencije Stojanova, Diata izbija sam pred golmana Maksimovića koji rutinsku šalje loptu preko čuvara mreže Drine te dovodi svoju ekipu u vodstvo.

Nakon postignutog gola Zvijezda je krenula još silovitije pa je u 30. minutu propustila prekrasnu priliku za gol. Diata je ubacio loptu za Stojanova koji se na lijevoj strani nalazio sam pred praznim golom, i kad su svi loptu vidjeli u golu Drine on je šalje preko gola.

Poslije toga Drina je preuzela inicjativu a plod takve igre došao je u 34. minutu kada je Rustemović uputio šut na gol Brkića, koji loptu odbija do Memovića a ovaj rutinski donosi izjednačenje Drini.

Pred odlazak na odmor Drina je prosutila još jednu šansu. Radović je ubacio loptu a ona dolazi do Ilića koji šutira ali se lopta od odbrambenih fudbalera Zvijezde odbija u korner.

U drugom poluvremenu Drina pojačava sa napadima, preuzima terensku inicjativu i stvara brojne šanse.

U 50. minutu prvo je Filipović pogodio prečku iz lijevog ugla a devet minuta kasnije Filipović šalje loptu iz kornera a Memović glavom pogađa prečku.

U 64. minutu Lazarević je direktno šutirao iz slobodnog udaraca ali uspješan golman Brkić.

Kako je vrijeme odmicalo nizale su se brojne šanse za gol Drine. Redom su se u propuštanju prilika mijenjali skoro svi igrači ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Na kraju je ostalo Drina – Zvijezda 1:1.

Drina sledeći meč igra u Širokom Brijegu narednog vikenda dok Zvijezda dočekuje Borac.

FK DRINA Zvornik – NK ZVIJEZDA Gradačac 1:1 (1:1)

Strijelci: 0:1 – Diata u 28. minutu, 1:1 – Memović u 34. minutu; Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 250; Glavni sudija: Admir Šehović (Sarajevo); Žuti kartoni: Radović, Đerić (Drina), Jakovljević, Čović (Zvijezda).

DRINA: Maksimović, Filipović, Radović, Rustemović, Ivanović, Kikić, Kostić (Od 74. minuta Vasić), Lazarević, Memović, Ilić (Od 67. minuta Čolović), Đerić. Trener: Dragan Mićić.

ZVIJEZDA: Brkić, Karavdić, Puljić, Islamagić, Gadžo, Ordagić (Od 69. minuta Jovanović), Jakovljević, Fačić, Stojanov (Od 90. minuta Spasojević), Diata (Od 55. minuta Isanović), Čović. Trener: Petar Šegrt.

[mom_video type=“youtube“ id=“dFKr5oXX_KI“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se