18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Đokić: Borba za ekonomski razvoj i socijalnu pravdu

MODRIČA – Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras da će ova partija nastaviti odlučno da se bori za ekonomski razvoj Srpske, koji je preduslov za socijalnu, političku i svaku drugu sigurnost građana i stabilnost Republike.
Đokić je na predizbornom skupu u Modriči rekao da se ekonomska stabilnost Republike Srpske može postići reformom energetskog sektora i agrara u kojima je moguće obezbijediti veliki broj radnih mjesta i plasman proizvoda.

„Za ostvarenje ovih ciljeva potrebna je sveopšta narodna solidarnost“, rekao je Đokić i dodao da se pri tome mora obezbijediti pomoć socijalno ugroženom stanovništvu, prije svega licima koja vlastitim radom ne mogu obezbijediti egzistenciju, nezaposlenim, penizionerima i demobilisanim borcima.

Povodom događaja na predizbornom skupu PDP-a u Trebinju, Đokić je rekao da osuđuje neumjesnu, grubu i vulgaranu javnu manifestaciju napada na ličnosti premijera Željke Cvijanović i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„To nije skandal, već najveća drskost i nastojanje da se ponize ljudi“, rekao je Đokić i dodao da sve one koji podržavaju takve postupke smatra nedostojnim izbora na poslaničku ili drugu funkciju u Republici Srpskoj i BiH.

Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice četiri Risto Marić založio se za stvaranje uslova za brži razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta, veću podršku poljoprivredi i selu, kao i za povećanje davanja socijalnim kategorijama stanovništva, boračkoj populaciji i djeci.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gorana Zlatković rekla je da će se, ukoliko bude izabrana na ovu funkciju, zalagati za nastavak reforme pravosudnog sistema Srpske.

Na skupu su predstavljeni kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpke iz Izborne jedinice četiri i kandidati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se