18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik: Spoj naroda i vlasti – snažne institucije sistema

ZVORNIK – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je juče u Pilici da bez podrške koju su građani Pilice, Zvornika i širom Republike Srpske davali SNSD-u ne bi imao snagu sve ove godine, a kada SNSD i njegovi birani članovi nemaju snagu od naroda, onda nema ni Republike Srpske.

„Spoj naroda i vlasti najbolje se osjeća kroz snažne institucije sistema, kroz Vladu, Narodnu skupštinu i predsjednika Republike Srpske. Narod koji hoće političku i svaku drugu stabilnost mora da ima stabilne institucije, a kada ima stabilne institucije, znači da se narod opredijelio da podrži snažne i odgovorne strukture vlasti“, rekao je Dodik na tribini SNSD-a.

On je naglasio da su zato izbori važni, jer narod odlučuje kakvu državu želi, da li želi snažne institucije ili mekane koje će biti lak plijen za međunarodne mešetare.

„Preostaje nam da napravimo pobjedu, da nam date snagu da u parlamentu BiH bude najmanje deset poslanika SNSD-a koji će zaustaviti svaku vrstu pritisaka, koji će nesumnjivo biti, da brzo i efikasno formiramo Vladu Republike Srpske, a to znači da SNSD dobije maksimalno povjerenje, jer povjerenje naroda nismo izigrali ni u vrijeme svjetske ekonomske krize, ni kada su bile poplave ni suše, kao ni sve ostalo šta se dešavalo“, rekao je Dodik.

On je istakao da se Srpska nalazi i nalaziće se narednih godina pred velikim iskušenjima i izazovima. „Moja politika je da je Republika Srpska što manje entitet, a što više država. Mi se nećemo znojiti za BiH, jer ona nije uspješna, niti će biti uspješna ni u jednoj kreaciji. Svaki pokušaj da se napravi BiH nema šansu za uspjeh, jer je naprosto nemoguća zemlja“, rekao je Dodik.

Nosilac liste SNSD-a za parlament BiH iz Izborne jedinice tri Lazar Prodanović rekao je da treba nastaviti put pobjede SNSD-a u Pilici, Zvorniku i širom Republike Srpske.

„Ono što smo radili moramo verifikovati na današnji dan, moramao se boriti za Republiku Srpsku, da Milorad Dodik ponovo bude predsjednik, da Željka Cvijanović bude srpski član Predsjedništva BiH“, rekao je Prodanović i dodao da treba glasati i za poslanike SNSD-a koji će podržati Vladu Republike Srpske, čijeg će mandatara predložiti Dodik.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Dušica Savić pozvala je birače da 12. oktobra podrže kandidate SNSD-a na svim nivoima i politiku za koju se zalaže, jer to znači razvoj i jačanje Republike Srpske.

Ona je pohvalila Mlade socijaldemokrate koji čine lokomotivu ove kampanje, kao i Aktiv žena SNSD-a koji daje ogroman doprinos da bi došli do najboljeg izbornog rezultata.

Ona je ocijenila da je u dosadašnjem periodu ozbiljno i adekvatno radila sa drugim poslanicima SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, boreći se za sve projekte za Zvornik za njegove građane na korist.

„Nailazili smo na potpuno razumijevanje i podršku institucija Republike Srpske i zato je 12. oktobar dan kada građani treba da daju ponovo podršku kandidatima SNSD-a za dobrobit i razvoj Republike Srpske“, rekla je Savićeva.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Obren Marković pozvao je građane da glasaju za kandidate SNSD-a i da podrže listu SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH.

On je izrazio je zadovoljstvo što je Pilica dobila novi stadion na kome igra lokalni tim „Budućnost“.

Na stadionu je odigrana utakmica između veterana Fudbalskog kluba „Partizan“ iz Beograda i „Budućnosti“, koji je završen razultatom 0:1.

Za „Partizan“ je igrao je i Savo Milošević, koji nam je rekao da ga raduje da je otvoren ovako lijep stadion na kome će „klinci“ sticati znanja o fudbalskoj igri.

„To je još jedan uspjeh ovog kraja, jer je daleko bolje da djeca budu na stadionima, nego na ulici“, rekao je Milošević i dodao da mu je puno srce što se misli na mlade i stvaraju im se uslovi da, osim obrazovanja u školi, mogu da budu i na stadionu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se