8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik: Odnosi Srpske i Srbije će još više napredovati

BANJALUKA – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da će nakon njegove pobjede na proteklim izborima odnosi Srpske i Srbije još više napredovati.

Dodik je naglasio da će u odnosima sa Srbijom akcenat biti na političkoj i ekonomskoj saradnji u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama.

„Politička saradnja posebno će se ogledati u provođenju dosadašnje politike nepriznavanja Kosova i Metohije od BiH. Raspolažemo informacijom da bi Mladen Ivanić odlaskom u Predsjedništvo BiH mogao da to poremeti, ali tu smo da to spriječimo“, rekao je Dodik za „Euroblic“.

On je naveo da će u privrednoj i u ekonomskoj saradnji sa Srbijom prioritet biti gradnja mosta na Drini, kao i zajednički nastup kompanija iz Srpske i Srbije na stranim tržištima.

Istakavši da akcenat treba da bude i na zajedničkom napretku Srpske i Srbije ka EU, uz istovremeno održavanje odnosa s Rusijom, Dodik navodi da je posebno zadovoljan zbog posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Beogradu, što će biti prilika za njihov ponovni susret.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se