3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Dodik: Andrićgrad i Kusturica vratili nadu

VIŠEGRAD – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Višegradu vraćena nada za bolji život, zahvaljujući proslavljenom režiseru Emiru Kusturici i da je ponosan na sve što je ovdje stvoreno.

„Zahvaljujući Kusturici zaustavili smo negativne konotacije i uspjeli da izgradimo Andrićgrad, koji vraća nadu u ovaj grad. Višegrad može postati značajan i ogroman istorijski projekat u svijetu“, rekao je Dodik večeras na predizbornom skupu u Višegradu.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, istakao je da je najviša vrijednost jednog naroda da napravi svoju državu, te naglasio da to mogu da učine samo veliki narodi koji su u stanju da sačuvaju svoj identitet.

„Država mora da ima institucije, a institucije realizuju projekte koje obezbjeđuju dobar život građana. SNSD je Republici Srpskoj obezbijedio stabilnost i ona je to bila sve ove godine“, rekao je Dodik.

On je naglasio da su Srbi narod koji je često pobjeđivao i gubio. „LJudi koje birate moraju biti odgovorni. Naš način života nije protiv života drugih. Srbi više ne smiju da prave greške i ovaj put će ili da izgrade vlastitu državu ili će biti asimilirani. Naše politike moraju biti jasne“, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska traži nova radna mjesta i novu socijalnu sigurnost.

„Politika SNSD-a i njene stabilne institucije su garancija ekonomskog rasta i naše socijalne sigurnosti. Moramo biti složni i ne smijemo rasipati svoje glasove. Samo politika koju smo mi vodili i vodimo ima šansu za privredni razvoj“, naglasio je Dodik.

Dodik kaže da je ponosan što nije dozvolio prenošenje vlasti sa Republike Srpske na BiH, naglašavajući da BiH možda može preživjeti samo ako vrati Srpskoj dejtonske nadležnosti.

„Danas imamo dva velika prijatelja: Rusiju i Izrael. Rusija i predsjednik Vladimir Putin nas sve vrijeme brane, stoje iza nas i garancija su naše stabilnosti. Veliki Vladimir Putin zna za Andrićgrad zato što ga je gradio Emir Kusturica“, istakao je Dodik.

On je poručio okupljenima da oni 12. oktobra odlučuju i da nikada neće odustati od Višegrada.

„Politika mora da bude jasna, određena i da odluke budu dobre, kako bismo mogli da razvijamo ono što smo počeli. Republika Srpska je stabilna i ona takva mora da ostane“, naglasio je Dodik.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je velikom broju okupljenih u sportskoj dvorani da je njihovo prisustvo potvrda da su ovdje večeras pobjednici.

„Mi volimo i zato vodimo Republiku Srpsku, gradimo je i razvijamo. Republika Srpska je sa nama velika i najveća na svijetu. Mi smo oni koji služimo Republici Srpskoj i služićemo joj. Kada se uporede naši i njihovi rezultati onda je ubjedljiva prednost na našoj strani. Bolji smo i uvijek smo sa svojim narodom, nismo primitivni i nikoga ne vrijeđamo“, naglasila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Republika Srpska mora biti priznata i cijenjena u svijetu.

„U životu ima samo jedna šansa za jednu veliku priliku koja se nalazi nad Republikom Srpskom“, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je pozvala prisutne da glasaju za SNSD, za nju i Milorada Dodika.

„U Sarajevo idem da se Banjaluka pita, to je ono što sigurno znam. Pozivam vas da budete dio velike pobjede SNSD-a i Republike Srpske, uprkos velikih laži koje se plasiraju o nama. Nema boljih i odanijih koji su više uradili za Republiku Srpsku od nas“, istakla je Cvijanovićeva.

Proslavljeni režiser Emir Kusturica pozvao je građane da glasaju za SNSD, Dodika i Cvijanovićevu, jer samo oni mogu da sačuvaju slobodu i Republiku Srpsku.

„Pred vama je 12. oktobra izbor između laži i istine, između slobode i neslobode, između blagodeti života i neimaštine, između `Južnog toka` i njegovih protivnika“, rekao je Kusturica.

On je naveo da je u proteklom periodu u Andrićgrad uloženo 13 miliona KM i istakao da je taj projekat unaprijedio život običnog građanina Višegrada, a i cijele Republike Srpske.

„Da li normalan čovjek može osuditi i biti protiv takvog jednog kapitalnog i značajnog ulaganja?“, upitao je Kusturica.

Kusturica je naglasio da vjeruje u pobjedu SNSD-a, Dodika i Cvijanovićeve, „jer ne može Ivo Andrić gledati primitivce u svojoj blizini“.

„Andrićgrad je pogrešna meta za rušenje Milorada Dodika i SNSD-a! Andrićgrad je sjedinio naše kulture. Samo SNSD Željka i Dodik mogu da sačuvaju slobodu i Republiku Srpsku! Pitam se kako bi izgledala danas istorija da su se Gavrilo Princip i Andrić ponašali kako se to ponaša današnja opozicija. U tom slučaju nas ne bi bilo“, smatra Kusturica.

Idejni tvorac Andićgrada naveo je da je pozivao predstavnike SDS-a na proslavu Vidovdana, zatim na svečano otvaranje spomenika Andriću i Petru Drugom Petroviću NJegošu, ali se nisu odazvali.

„Nisu smjeli doći, jer su se bojali Bakira Izetbegovića koji je za Andrića rekao da je `fratarsko kopile` koji ne voli Bosnu. Još jednom vam kažem, imate Dodika i glasajte za njega!“, poručio je je Kusturica.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da je politička stabilnost preduslov za razvoj i pozvao građane da glasaju za SNSD.

„Treba nam velika pobjeda SNSD-a, Cvijanovićeve i Dodika. Ovi izbori su referendum za Republiku Srpsku i Dodika! Naša budućnost vezana je za predstojeće izbore i šansu koja se svakom narodu pruža samo jednom. Pravo na državu ima samo strpljiv narod. Državu pravimo radi naše budućnosti za naše sinove i unuke. Pozivam vas da 12. oktobra budete vojnici partije i da ostvarimo našu veliku pobjedu“, poručio je Špirić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Pero Petrović kaže da je siguran u pobjedu SNSD-a u Višegradu.

„Ne želimo primitivizam koji Višegrad ima u posljednje dvije godine, želimo kulturu i napredak“, istakao je Petrović.

Kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Sonja Mitrašinović kaže da je SNSD u Višegradu pokazao snagu i apsolutnu pobjedu na čelu sa Dodikom i Kusturicom.

„Višegrad je zaslužio bolju budućnost koju nam može ponuditi SNSD“, zaključila je Mitrašinovićeva.

Na skupu je govorio i kandidat za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice devet Veljko Marić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se