10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Do posljednjeg daha za život i Slobodu Šešelja

NOVI SAD – Srpska radikalna stranka /SRS/ će se do posljednjeg daha boriti za život i slobodu lidera stranke Vojislava Šešelja, čije je zdravlje u posljednje vrijeme ozbiljno pogoršano, rekao je predsjednik Gradskog odbora /GO/ SRS u Novom Sadu Đurađ Jakšić.

„Ni po koju cenu nećemo dozvoliti da u Hagu strada još jedan Srbin. Haški tribunal je mučilište i gubilište Srba“, rekao je Jakšić.

Tokom sinoćnje prve protestne večeri, koja je održana u prostorijama GO SRS-a pod nazivom „Oslobodite Šešelja“, čiji je cilj oslobađanje Šešelja iz pritvora Haškog tribunala, Jakšić je podsjetio da je „u ćelijama Tribunala do sada ubijeno 18 Srba“.

Na skupu je govorio antiglobalista Pavel Domonji koji je naglasio da je Šešelj „genije pravde“ i svjedok istine koji u potpunosti razobličava Haški tribunal i spolja i iznutra.

„NJega održava stvaralaštvo, širina duha, stvaralačka imaginacija i aktivnost njegove duše“, istakao je Domonji.

Pjesnik Blagoje Baković rekao je da je Šešelj „sjeme slobode srpskog naroda“.

„On zna da je u Haški tribunal otišao zarad odbrane svih nas. Sve dok postoji i najmanje seme slobode među srpskim narodom ne smemo odustati. Dve unakrsne daske su zakovane na usta mog naroda i govore samo oni poput Šešelja, koje nisu uspeli da ućutkaju“, naveo je Baković.

Po završetku skupa učesnici su krenuli u protestnu šetnju ulicama centra Novog Sada, noseći transparent „Oslobodite Šešelja“.

Smisao protestnih večeri u Novom Sadu je, da poznati intelektualci i javne ličnosti svojom iskazanom riječju i stavom doprinesu oslobađanju Šešelja iz pritvora Haškog tribunala.

Iz GO SRS su najavili da će i večeras u stranačkim prostorijama biti održano protestno veče „Oslobodite Šešelja“.

Na toj, drugoj protestnoj večeri govoriće, novinar Milijana Baletić, profesor Miroslav Milosavljević, kao i predsjednik Savjeta za prava i propise GO SRS-a i direktor arhiva SANU u Sremskim Karlovcima Žarko Dimić.

Protestnim večerima novosadskih radikala traži se bezuslovno oslobađanje Šešelja iz pritvora Haškog tribunala, kako bi, kako su istakli, u normalnim ljudskim uslovima liječio i izliječio tešku bolest.

Šešelj je nedavno obavijestio rukovodstvo SRS-a da su mu ljekari u Hagu otkrili metastaze na dva mjesta na jetri. On se nalazi u pritvoru Haškog tribunala već 12 godina.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se