18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

CIK će danas saopštiti rezultate izbora u BiH

SARAJEVO – Predstavnici Centralne izborne komisije (CIK) BiH danas će u Sarajevu saopštiti utvrđene rezultate opštih izbora, održanih 12. oktobra, saopšteno je iz ove komisije.

Član CIK – a BiH Irena Hadžiabdić kazala je da ima informaciju da je brojanje glasova završeno i da se rezultati generišu, i da bi, najverovatnije, mogli biti utvrdjeni danas.

Predsjednik CIK-a BiH Stjepan Mikić ranije je izrazio uvjerenje da će Komisija danas objaviti utvrđene rezultate ovogodišnjih opštih izbora u BiH.

„Zakonski rok za utvrđivanje i objavljivanje rezultata je 20 dana od dana izbora, ali sam siguran da ćemo taj rok skratiti“, rekao je Mikić, podsjećajući da su za prethodne opšte izbore, 2010. godine, i lokalne 2012. , utvrđeni rezultati objavljeni 15 dana poslije izbora.

Predsjednik CIK-a podsjetio je da poslije objavljivanja rezultata slijedi period u kojem ovlašćeni subjekti mogu podnijeti zahtjeve za novo brojanje.

„Vidjećemo da li su ti zahtjevi opravdani, jer su, možda, neki već realizovani našim zahtjevima za ponovno brojanje po službenoj dužnosti“, rekao je Mikić, a prenose lokalni mediji.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se