15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Čavić: Treba se bojati zakona, a ne vlasti

NOVI GRAD – Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragan Čavić smatra da će se nakon izbora uspostaviti odnosi u kojima se trebati bojati zakona, a ne vlasti.

„Očekujem poslije ovih izbora, a to je i stav NDP- a, da će svi politički faktori shvatiti da je došlo vrijeme da se svi trebaju bojati zakona, a ne vlasti, jer zemlja u kojoj se ljudi boje vlasti je autokratija, a ne demokratija“, rekao je Čavić večeras na predizbornom skupu u Novom Gradu.

Prema njegovim riječima, situacija u Republici Srpskoj je žalosna i za prelazak u normalnu fazu života mora se iz temelja promijeniti odnos prema javnim sredstvima, politici zapošljavanja i socijalnoj politici.

„Treba nam potpuna promjena politike i treba da se suočimo sa stvarnošću kakva god ona bila. Da bi što prije ozdravili ovo društvo treba prestati živjeti u svijetu halucinacija i ilizija“, naveo je Čavić.

Čavić je rekao da je iza Republike Srpske „devet teških godina tokom kojih se našla u kolapsu, koji je izazvao krug zaduženja“.

„Moramo se suočiti sa surovom realnošću da imamo krajnje nepodnošljivu stopu nezaposlenosti, da smo najsiromašniji u Evropu, što pokazuje BDP od 6.000 KM po glavi stanovnika, najniže penzije i drugi pokazatelji“, ističe on.

Čavić je rekao da je došlo vrijeme mijenjanja politike iz temelja i da Republika Srpska mora da počne da misli o zapošljavanju, o socijalno najugroženijima, da se uspostavi jasna i pravedna socijalna i ekonomska politika.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan iz Novog Grada Krešimir Pavlović rekao je da su prioritetna pitanja borba protiv kriminala i korupcije i ekonomski oporavak.

„Budući da dolazim iz sekotora poljoprivrede, smatram da su sredstva koja se izdavajaju za poljoprivredu nedovoljna i da treba da iznose minimalno 120 miliona na godišnjem nivou, što bi omogućilo stimulaciju mladima da ostanu na selu i bave se poljoprivredom“, istakao je Pavlović.

Nosilac liste NDP-a za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici jedan Radomir Pašić kaže da je za opstanak Republike Srpske ključno pitanje borbe protiv kriminala i korupcije, te da je svaka druga priča iluzorna.

„NDP će se za ova pitanja zalagati kroz set zakona – o ispitivanju porijekla imovine, sprečavanju sukoba interesa i niz drugih zakona, a sve da se zaustavi kriminal i korupcija“, rekao je Pašić.

On kaže da će se zalagati i za podsticajne mjere za razvoj poljoprivrede i sela, pomoć malim i srednjim preduzećima i izvozu, što su samo neke od mjera koje garantuju opstanak na ovim prostorima.

Na predizbornom skupu predstavili su se i drugi kandidati NDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH u Izbornoj jedinici jedan.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se