10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Bosić: Trebaju nam promjene zbog djece

SREBRENICA – Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić večeras nije mogao doći u Srebrenicu, jer je, kako je rekao, „na važnom zadatku u Beogradu, gdje javnosti Srbije želi da objasni da ovdje nije stanje kako ga predstavlja Milorad Dodik“.

Bosić, kojeg Savez za promjene najavljuje kao budućeg premijera Republike Srpske, poručio je na predizbornoj tribini u Srebrenici da Savez za promjene, predvođen SDS-om, „nudi pošteniju i pravedniju vlast, novu Srpsku sa drugačijim vrijednostima od onih koje je uspostavio SNSD, i to zbog djece i njihove budućnosti“.

On je obećao da, kada bude uspostavljena nova vlast, ministri neće primati plate dok se ne isplate penzije, invalidnine, stipendije i druga socijalna davanja i neće im biti dozvoljeno da zapošljavaju svoju djecu i srodnike u državne institucije.

Bosić je najavio obračun sa kriminalom i korupcijom, borbu protiv siromaštva i za ekonomski razvoj.

On je istakao da nema bojazni od nestanka Republike Srpske i da nju ne štiti nijedna politička stranka već srpski narod.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić kritikovao je predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i pozvao građane da glasaju za promjene i da se na demokratski način sruši postojeća vlast na izborima 12. oktobra.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jednice sedam Dragomir Vasić rekao je da je građanima Zvornika „dosta rasipništva aktuelnog načelnika te opštine Zorana Stevanovića“, koji, kako je rekao, živi u Loznici, kao što i predjednik srebreničke opštine Radomir Pavlović živi u Bajinoj Bašti, pa njihove porodice ne dijele probleme naroda koji živi u sredinama gdje su oni i SNSD na vlasti.

On je istakao da će se, ukoliko bude izabran u Banjaluci zalagati da se čuje glas naroda iz Srebrenice, Skelana, Osmaka i cijele regije Birač i da se poboljšava njihov položaj, te da se investira u istočni dio Srpske.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica ocijenio je da je „vlast dovela srpski narod u Srpskoj do propasti“.

„Treba nam mir, pravda, solidarnost i poštenije rukovođenje da dođe do ekonomskog razvoja za šta Savez za promjene ima program i ljude koji to mogu obezbijediti. Govore da vole Srpsku, jer je još pljačkaju. To moramo zaustaviti i vratiti povjerenje u njene institucije, vratiti srpskom narodu nadu u bolju budućnost i pospješiti natalitet da ne dođe do izumiranja Srba“, kaže Mihajlica.

Mihajlica je pozvao građane da glasaju za predsjedničkog kandidata Saveza Ognjena Tadića, jer će on predstavljati jedinstvo srpskog naroda, kao i ostale kandidati Saveza, koji će „dostojno predstavljati srpski narod u institucijama BiH i pošteno voditi Republiku Srpsku na dobrobit svih njenih građana“.

U punoj sali srebreničkog Kulturnog centra večeras su predstavljeni kandidati SDS-a za poslanike u Narodnoj skupštini Srpske iz Izborne jednice sedam i poslanike u parlamentu BiH iz Izborne jedinice tri.

Predizborne tribine SDS-a večeras su održane i u Skelanima i Bratuncu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se