23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bosić otjerao stvaraoce RS

SARAJEVO – Predsjednik SDS-a Mladen Bosić nije bio učesnik događaja u kojima je stvarana RS, a kada je došao na čelo stranke pridružio se međunarodnoj zajednici u čišćenju kadrova SDS-a koji su stvarali Srpsku, piše današnji Glas Srpske.

Poručili su to članovi Asocijacije „Stvaraoci RS“, u kojoj je okupljena većina osnivača SDS-a, komentarišući pismo koje je Bosić uputio predsjedniku Asocijacije Momčilu Krajišniku. Bosić je optužio Krajišnika da zajedno sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom radi na rušenju rukovodstva SDS-a. Bosić navodi da je na sjednici Asocijacije održanoj u petak u Palama žestoko napadnut SDS i on kao predsjednik stranke.

– Sada mi je jasno šta je u pozadini čitave te priče. Dodik već danima najavljuje smjenu rukovodstva SDS-a i vi ste upravo trebalo da budete inicijalna kapisla tog plana. Dodikova namjera jeste da oslabi političku konkurenciju, a posebno SDS, jer je svjestan da ga čeka teško vrijeme. Nažalost, vi mu aktivno pomažete u tom planu – naveo je Bosić.

Na sjednici Skupštine Asocijacije, koju pominje Bosić, zaključeno je da je SDS gubitnik na izborima, jer nije osvojio nijednu značajnu funkciju, a da najveću odgovornost za to snosi Bosić. Čelnici i članovi Asocijacije poručili su juče Bosiću da im ne pada na pamet da ruše SDS, ali da kao osnivači stranke imaju pravo da ukazuju na katastrofalan izborni rezultat.

Krajišnik je rekao „Glasu Srpske“ da je upoznat sa sadržajem Bosićevog pisma iako ga nije dobio.

– Ne bih želio da komentarišem pismo, niti da polemišem sa Bosićem preko medija. Sve ću mu reći u oči – rekao je Krajišnik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se