14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Borenović: PDP očekuje pobjedu Tadića i Ivanića

BANJALUKA – Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da očekuje izbornu pobjedu kandidata Saveza promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjena Tadića i kandidata za člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Borenović je večeras na konferenciji za novinare u Izbornom štabu PDP-a u Banjaluci rekao da je velika izlaznost pokazatelj promjena u Republici Srpskoj i da PDP očekuje pobjedu.

Navodeći da rezultati izbora već pristižu sa manjih biračkih mjesta, Borenović je rekao da je na 57 biračkih mjesta, koji imaju u prosjeku 300 do 500 birača, razlika velika u korist kandidata Saveza za promjene Mladena Ivanića 16.221 ili 66 odsto na prema 6.892 ili 34 odsto koliko ima kandidat SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović.

On je najavio da će PDP uskoro izaći sa podacima koji će pokazati rezultate za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o rezultatima za predsjednika Srpske sa manjih biračkih mjesta, Borenović je rekao da vodi Ognjen Tadić.

Borenović je rekao da PDP smatra da nije bilo većih neregularnosti na izborima do zatvaranja biračkih mjesta i da je izlaznost bila mnogo veća nego na izborima 2010. godine.

„Raduje nas da je u Banjaluci na izbore izašlo oko 60 odsto građana i to je neka vrsta repera za izlaznost u čitavoj Srpskoj, što znači da su građani u velikom broju odlučili da izađu na izbore i time odluče o svojoj budućnosti“, zaključio je Borenović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se