9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Bez trunke kajanja opisao kako je silovao, mučio i ubio Ivanu

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Darku Kostiću osumnjičenom za silovanje i ubistvo Ivane Podraščić (14) iz Batajnice.

Dežurni sudija za prethodni postpak odredio je Kostiću pritvor zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi puštanjem na slobodu ometao istražni postupak uticajem na svjedoke koji treba da budu saslušani, kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti izvršenje krivičnog djela, navodi se u informaciji Višeg suda dostavljenoj Tanjugu.

Darko Kostić, koji je uhapšen juče u Beogradu, na policijskom ispitivanju je monstruozni zločin opisao do detalja.

Ministar policije Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović rekli su na jučerašnjoj konferenciji za medije da je Kostić priznao djelo i da je detaljno opisao zločin.

Maloljetnu Ivanu, koju je namamio u trošnu kuću u Rakovici, monstrum je silovao, a potom ubio i zakopao u dvorištu, a poslije šokantnog priznanja beogradskim policajcima, odveden je na poligrafsko ispitivanje gdje je ponovio priču.

Monstrum je u sjedištu Uprave policije za Grad Beograd sve vrijeme bio miran. Ni u jednom trenutku nije pokazivao znakove kajanja, kaže za „Blic“ izvor blizak istrazi.

Tijelo djevojčice je nađeno juče u zapuštenoj kući u Rakovici. Kako je juče saopštio direktor policije Milorad Veljović djevojčica je najprije silovana 31. jula, a zatim ubijena tupim predmetom, odnosno motikom.

Darko Kostić je u maju izašao iz zatvora gdje je služio kaznu za gnusno ubistvo starice. Kostić je osuđivan za više razbojništava i slučajeva nasilja i ima debeli policijski dosije. Uhapšen je pošto je policija u dvorištu kuće pronašla tijelo.

Ivana Podraščić je 29. jula otišla od kuće sa dozvolom majke „da se provede“ i od tada joj se gubi svaki trag. Rekla je majci da ide sa „društvom iz Zemuna“. Bila je učenica Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se