18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Banjalučanin Slavko Crnić 40 godina jede sirovu hranu

Mnogi ljudi ne bi mogli ni da zamisle život bez sira i mesa. Ipak, danas je sve veći broj onih kojima rerna i šporet ne trebaju.

Banjalučanin Slavko Crnić, već 40 godina jede prijesnu hranu.

Neki stručnjaci tvrde da osobe koje većinom unose svježu, sirovu hranu mogu izgledati i do 20 godina mlađe u odnosu na stvarnu starost. Jedenje sirove hrane postalo je veliki trend, ali ne bez razloga.  Naša tijela su „dizajnirana“ da vare neobrađenu hranu i zato je sve više stručnjaka preporučuje. Tijelo kuvanu hranu doživljava kao otrov. Kuvanje uništava najvažnije hranljive sastojke, vitamine i žive enzime sa kojima se obavlja probava, i potpuno mijenja hranu tako da tijelo ne može da je prepozna kao hranu i doživaljava je kao toksin od koga treba da se brani.

Zagovornici ovog načina ishrane navode mnoštvo pozitivnih učinaka koje su osjetili za fizičko i psihičko zdravlje, a novi pravac je trpeza sa sirovom ili prijesnom hranom (raw food), koja je prvo uzela maha medu zagovornicima zdravog načina života u svijetu, da bi ubrzo stigla i na naše prostore.

Da li bi sirova hrana mogla da vam omogući da dodete do savršenog zdravlja, ili bi mogla da vas odvede stranputicom do neuhranjenosti saznajte u emisiji “Pomalo lično“ u kojoj je je Slavko Crnić iz Banjaluke, koji više od 40 godina jede prijesnu hranu, govorio o sirovoj hrani i načinu ishrane.

Odgovore na pitanja kako se promjena ishrane manifestuje na vaš organizam, psihičko stanje, spoljašnji izgled potrazite u emisiji “Pomalo lično“.

Nezavisne novine

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se