18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Bajden se izvinio Turcima

VAŠINGTON – Američki potpredsjedik Džozef Bajden uputio je danas izvinjenje Turskoj zbog komentara koje je iznio prošle sedmice.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je juče izvinjenje od Bajdena zbog komentara da mu je šef turske države priznao da je Turska dozvolila stranim borcima da prelaze preko granice u Siriju.

„Erdogan mi je rekao: `U pravu si. Previše smo ljudi pustili. Sada pokušavamo da zatvorimo našu granicu`“, rekao je Bajden u svom govoru u četvrtak 2. oktobra u školi „Harvard Kenedi“.

Bajdenov portparol Kendra Barkof rekla je da se potpredsjednik izvinjava za bilo kakvu implikaciju da je Turska ili neki drugi saveznik i partner u regionu namjerno snabdijevao ili učvršćivao rast „Islamske države“ i nekih drugih ekstremista u Siriji.

„Potpredsjednik je iznio jasan stav da SAD veoma cijene posvećenost i žrtve saveznika i partnera širom svijeta u borbi protiv `Islamske države`“, rekla je Barkofova.

Ona je naglasila da su tokom telefonskog razgovora Bajden i Erdogan potvrdili posvećenost dvije zemlje u borbi protiv terorističke organizacije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se