15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

AUSTRIJSKI STANDARD: Pobjednik izbora u Srpskoj Dodik i SNSD!

U Republici Srpskoj najizgledniji pobjednik izbora biće Milorad Dodik i SNSD, a u Federaciji BiH Željko Komšić i njegova Demokratska fronta, ocjenjuje austrijski „Standard“ na osnovu analize koju je uradila Austrijska novinska agencija.

Sve objektivne procjene, piše „Standard“, govore da ni u jednom segmentu neće biti velikih iznenađenja.

„Ocjene o porazu Milorada Dodika za predsjednika srpskog dijela BiH od protivkandidata opozicije Ognjena Tadića dosad su se pokazale samo kao obične spekulacije“, navodi se u tekstu.

Prema provedenim analizama, SNSD može računati na 34 odsto glasova, što je za nekih četiri odsto manje nego na opštim izborima iz 2010, dok bi najjača opoziciona partija SDS trebalo da osvoji oko 21 odsto glasova, što je za dva odsto više nego 2010. godine, piše „Standard“.

Daleko iza njih su, kako navodi „Standard“, ostale partije – PDP sa oko četiri odsto, SRS sa tri i DNS sa oko dva odsto.

Kao najvećeg favorita u FBiH, austrijski list vidi Željka Komšića, koji mjesecima vodi u svim relevantnim istraživanjima.

Demokratska fronta, čiji je Komšić lider, može računati na oko 18 odsto glasova u FBiH, dok je iza nje SDA sa 15 odsto. SDP imaće više od 11 odsto, a SBB oko devet odsto.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se