10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Astro prognoza za period 20.10.-26.10.2014.

Sunce u znaku Škorpiona u naš svijet unosi ezoterične spletke i zavodljivu vibru

U četvrtak, 23. oktobra, Sunce u znaku Škorpiona u naš svijet unosi ezoterične spletke i zavodljivu vibru. Isti dan Venera takođe ulazi u znak Škorpiona, stavljajući strast i ljubavne avanture u centar pažnje. Ipak, nema mjesta površnim vezama i usputnim aferama. Spoj Sunca i Venere donosi nam intenzivnu žudnju i mogućnost kreativnog duhovnog izražavanja. Vaša vam ljubomora neka bude smjernica, a ne oružje. Možda vas upućuje na nešto što biste i sami voljeli imati u vlastitom životu.

Ovan

Vaša je harizma trenutno vrlo zavodljiva pa možete očekivati izuzetno dinamičnu i seksi sedmicu. U četvrtak, 23. oktobra, Sunce ulazi u vašu zavodljivu osmu kuću budeći u vama čežnju i magnetsku privlačnost. Isti dan, romantična Venera ulazi u znak Škorpiona, što vam daje hrabrosti da iz ormara izvadite svoje najseksi donje rublje te krenete u akciju. Vaši su standardi oduvijek bili viši od prosjeka, a takvi neka i ostanu jer mogli biste sresti osobu koja će vam u potpunosti odgovarati, na fizičkoj i intelektualnoj razini. Zauzeti Ovnovi mogli bi s partnerom razmatrati koji je ‘sledeći korak’ u vezi. Nemojte dozvoliti da vam ljubomora ukrade dobre emocije.

Bik

Ove sedmice vaš status vuka samotnjaka nestaje kako planeti ulaze u znak Škorpiona i vašu sedmu kuću odnosa. Prvi dio sedmice posvetite čišćenju i sistematizovanju jer ćete poslije biti previše zauzeti da bi se bavili pitanjima organizacije. U četvrtak, 23. oktobra, Sunce i romantična Venera ulaze u znak Škorpiona pojačavajući vašu želju za spajanjem. No to nije sve! Solarna pomračina u znaku Škorpiona donosi vam iznenadne i neočekivane prilike za pronalaženje srodne duše. Nemojte ih propustiti. Partnerstvo u raznim oblicima pomoći će vam da proširite vidike i pronađete svoju sreću.

Blizanci

Bolje vam je da se primite posla, dragi Blizanci! Prvi dio sedmice sve će još biti lagano i usporeno, no nakon toga vrijeme je da se ozbiljno vratite na posao. U četvrtak, 23. oktobra, Sunce i Venera ulaze u znak Škorpiona. Škorpion vlada vašom šestom kućom svakodnevnog rada i zdrave rutine. Vrijeme je da svoj hedonistički duh stavite u drugi plan i više pažnje posvetite napretku i radu.  Nemojte brinuti jer ćete se zbog mogućnosti da postignete nešto opipljivo osjećati odlično. Sunčeva tura u znaku Škorpiona pomaže vam da organizirate svoj život.

Rak

Ovog sedmice se pretvarate u pravu superzvijezdu kako planete ulaze u znak Škorpije i vašu petu kuću slavnih, romantike i bliskog samoizražavanja. Iako u početku sedmice nećete previše rado izlaziti iz kuće, nakon četvrtka 23. oktobra, kada Sunce i Venera ulaze u znak Škorpije, dolaze promjene. U tom se prilično zabavnom kozmičkom ciklusu pretvarate u istinskog zabavljača i egzibicionistu. Počnite raditi planove za glamurozni makeover jer će vam on biti itekako potreban. Prisutnost na društvenim mrežama pomoći će vam da se povežete s ljudima koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

Lav

Udobno se smjestite u svoje gnijezdo jer vam je vrijeme za odmor. U četvrtak, 23. oktobra, Sunce ulazi u znak Škorpije i vašu četvrtu kuću udobnosti. Romantična Venera takođe ulazi u znak Škorpije donoseći vam malo glamura i priliku da se dobro zabavite u udobnosti vlastitog doma. Iskoristite ovo razdoblje i posvetite se sebi. Mali rituali opuštanja ili pak DIY projekti će vas nevjerojatno usrećiti. Ako vam se ne sviđa prostor u kojem živite, ovo je pravo vrijeme da ga preuredite jer kreativnosti i inspiracije vam neće nedostajati.

Djevica

Koristite svoje riječi, Djevice. Vaša komunikativna priroda ove sedmice se vraća na velika vrata. Imaćete toliko toga za reći. Razmislite o pokretanju bloga ili pisanju memoara. Naime, u četvrtak, 23. oktobra, Sunce ulazi u znak Škorpije i vašu treću kuću komunikacije, a kreativna i romantična Venera takođe se nalaze u Škorpije sve do sredine novembra. Zbog takvog se položaja planeta pretvarate u pravog kritičara i promatrača. Pomno ćete istraživati svoju okolinu, a rezultati bi vas mogli odvesti i do pokretanja vlastitog biznisa. Iskoristite brojne prilike za sklapanje novih poznanstava.

Vaga

Ove sedmice se u vama budi materijalista, ali to ne znači da postajete škrtica. Umjesto rastrošnosti, vi birate uživanje u jednostavnom i nenametljivom luksuzu koji se uklapa u vaš budžet te investiranje u kvalitetne komade koji mogu izdržati test vremena. Slavljeničko je razdoblje za vas prošlo i to vam donosi svojevrsno olakšanje. Iako ste uživali u slavlju, sada ste ponovno spremni za produktivniji život. Planete vam omogućavaju da realizujete svoje ideje. Nastojte što više pojednostavniti procese i maksimizirati resurse. Ako nemate dovoljno novaca, budite kreativni.

Škorpija

Upalite svijeću i kažite zbogom svom ‘starom ja’. Sunce ulazi u vašu dvanaestu kuću ozdravljenja i olakšanja. U četvrtak, 23. oktobra, sve se mjenja na bolje, kada započinje planetarna zabava u vašu čast. Možete početi slaviti svoj rođendan sve dok se Sunce i Venera nalaze u vašem znaku. Vrijeme je da investirate u svoj rast i samorazvoj. Bez obzira na to o čemu je riječ, takvi će vam kursevi pomoći da objeručke prigrlite nadolazeće promjene. Bićete izrazito privlačni, nemojte kočiti svoju kreativnost. Privlačićete mnoge zanimljive ljude.

Strijelac

Zadržite tu iskru koja se budi u vama. Ambiciozni Mars krajem sedmice prelazi iz vašeg znaka u znak Jarca. Iskoristite ovu sedmicu, kada se Mars još uvijek nalazi u vašem znaku, za pokretanje strastvenih projekata, nezavisnih poduhvata i uopšteno za sve što bi vam moglo donijeti slavu i priznanje. Krajem sedmice, aktiviraće se vaša druga kuća finansija. Velike ideje kojima ste se bavili u posljednje vrijeme napokon bi mogle rezultirati impresivnim profitom. Dio tog profita investirajte u planove koji bi vam mogli donijeti obilje u budućnosti.

Jarac

U četvrtak, 23. oktobra, Sunce ulazi u znak Škorpije i vašu zonu društvenog umrežavanja te ostaje tu mjesec dana. Vrijeme je da više pažnje posvetite povezivanju ili biste mogli propustiti dobre prilike za upoznavanje ljudi koji bi mogli imati ključne uloge u vašem budućem profesionalnom razvoju. Mnogo klijenata, a malo vremena. Kako da potrošite ono malo slobodnog vremena što vam ostaje između radnih zadataka? Škorpion vlada vašom inovativnom jedanaestom kućom. Više pažnje posvetite povezivanju sa zanimljivim ljudima koji vas mogu inspirisati svojim idejama.

Vodolija

Ciljevi, ciljevi, ciljevi… Ove sedmice postajete opsjednuti njihovom realizacijom. Ipak, želite li ostvariti nešto, fokusirajte se samo na jednu stvar, a ne na njih pet. U posljednjih ste nekoliko mjeseci bili ‘razbacani’ u previše različitih smjerova, kako je Sunce obilazilo vašu vječno znatiželjnu devetu kuću. U četvrtak, 23. oktobra, Sunce ulazi u  znak Škorpiona i vašu desetu kuću uspjeha, prestiža i nepokolebljive odlučnosti. Odlučite koja vam je misija i usredotočite se na njeno provođenje. Venera u znaku Škorpiona, od četvrtka, 23. oktobra, dovodi u vaš život uticajne ljude.

Ribe

Vrijeme je da izađete iz svog gnijezda. Spakujte torbe i pripremite pasoš. Od ponedjeljka do srijede Sunce se nalazi u vašoj tajanstvenoj osmoj kući. Radite iza scene ili isplanirajte kratkotrajni bijeg kako biste napunili baterije. U četvrtak, 23. oktobra, Sunce ulazi u znak Škorpiona i svjetovnu devetu kuću. Vaše će ambicije naglo porasti i željećete se pojaviti i na svjetskoj pozornici. Iskoristite društveno umrežavanje za povezivanje s ljudima širom svijeta. To bi moglo zadovoljiti vašu žudnju. Romantična Venera ulazi u znak Škorpiona donoseći ljubav za svačiji okus.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se