18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Anđelković: Kremlj ne želi promjenu vlasti u Banjaluci i Beogradu

BIJELJINA – Politički analitičar iz Beograda Dragomir Anđelković smatra da zvanična Moskva ne želi promjene na vrhu vlasti u Banjaluci i Beogradu.

On kaže da Rusija sa ogromnim simpatijama gleda na Banjaluku i Beograd i da tu nije riječ samo o tradicionalnom prijateljstvu i plodotvornoj saradnji, već i o svijesti da se samo Srbi sa obje strane Drine jedini u Evropi nisu u teškim vremenima ni simbolički distancirali od Moskve.

„To je odličan osnov za dalje unapređenje političke, ali i ekonomske saradnje, koja je u vremenima kada se kriza na Zapadu sve više produbljuje, najbolji osnov za naš privredni oporavak. Kada je reč o odnosu Rusije prema našoj političkoj zbilji, ona je svesna da je veliko pitanje da li bi neke druge vladajuće garniture u Srpskoj i Srbiji imale hrabrost da se odupru pritiscima i ostanu partneri sa Moskvom. Zato Kremlj ne želi promene na vrhu vlasti u obe srpske prestonice“, rekao je Anđelković za „Pres Republika Srpska“.

Govoreći o predstojećim izborima u Republici Srpskoj, on je istakao da je Srpskoj potreban predsjednik koji ima želju i hrabrost da istraje u njenoj odbrani, te da bi svaka greška ili popustljivost na planu odbrane Republike Srpske za nju bila fatalna.

Anđelković je rekao da je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik istinski borac za nacionalnu ideju i da je besprijekoran u vezi sa odbranom državnih interesa.

„To je najvažnije. Bez autentičnih državnih okvira naš narod zapadno od Drine bio bi na ivici propasti, a kada ima svoju Republiku Srpsku svi drugi nedostaci će pre ili kasnije biti ispravljeni“, ocijenio je Anđelković.

Prema njegovim riječima, važno je da Srpska ima vlast koja će nastaviti putem energične odbrane državnosti Republike Srpske, koja može da bude nazvana „Dodikovom doktrinom“.

„Oko drugih stvari možemo da se ne slažemo, oko toga mora da postoji nacionalni konsenzus jer Srpskoj predstoji nova ofanziva onih koji žele da je unište“, rekao je Anđelković.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se