20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Alumina: Za liječenje šestogodišnjeg Nikole Mijića 1.570 maraka

ZVORNIK – U kompaniji “Alumina” organizovana je akcija prikupljanja novčane pomoći za liječenje šestogodišnjeg Nikolu Mijića iz sela Pilica kod Zvornika, koji od rođenja boluje od cerebralne paralize.

Da bi prohodao malom Nikoli potrebno je više operacija i terapija prije i poslije operativnog zahvata koji se odnose na opuštanje mišića.

Porodica Mijić nije u finansijskoj mogućnosti da sama plati Nikolino liječenje, jer su oba roditelja, otac Rade i majka Verica, bez zaposlenja.

Jedna operacija, tzv. “fibriotomija” u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu u Beogradu, Mijiće košta 2.650 evra, ne računajući troškove terapija.

Saznavši za muku koja tišti porodicu Mijić, Biljana Zagorac, iz Komercijalnog sektora “Alumine”, pokrenula je akciju solidarnosti. Veoma brzo, među radnicima Upravne zgrade i Kontrole kvaliteta najvećeg zvorničkog kolektiva prikupljeno je 800 KM.

Akciju pomoći za Nikolu Mijića organizovali su i u Radioničkom mašinskom održavanju ove fabrike. Na račun porodice Mijić uplaćeno je 370 KM.

Kompanija “Alumina” je takođe pomogla liječenje šestogodišnjeg dječaka iz Pilice sa 400 maraka.

– U našoj fabrici obezbijedili smo 1.570 maraka za liječenje malog Nikole – kaže Biljana Zagorac, napominjući da se u “Alumini” često organizuju humanitarne akcije u kojima se na najbolji način manifestuje radnička solidarnost.

Preuzimajući novčanu pomoć, Verica Mijić izrazila je veliku zahvalnost zaposlenima u Kompaniji “Alumina”.

“Svaka pomoć nam mnogo znači, jer će biti potrebno više operacija kako bi Nikola prohodao, nesmetano odrastao i imao srećno djetinjstvo”, poručila je majka šestogodišnjeg dječaka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se