5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Alumina: Prijem za porodice poginulih radnika

ZVORNIK – U kompaniji „Alumina“ danas je, povodom 6. oktobra – Dana Fabrike, organizovan prijem za porodice poginulih radnika u proteklom ratu. Porodicama 35 radnika prigodnim govorom obratili su se Stojan Jovanović, zamjenik direktora kompanije za ekonomske poslove, i Radenko Smiljanić, predsjednik sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva.

Predstavnici poslovodstva i sindikata su naglasili da će se zaposleni u ovoj  fabrici uvijek sa sjetom prisjećati poginulih kolega, podsjetivši da je 6. oktobra 1998. godine bio bolan trenutak kada je podignuto spomen-obilježje u krugu  kompanije.

„Dokle god bude ova fabrika postojala i radila, porodice poginulih radnika neće biti zaboravljene“, istakao je Jovanović.

Jovanović je naglasio da je veoma bitno da fabrika radi i da ima proizvode za tržište, koji će obezbijediti bolju budućnost ne samo za zaposlene u ovom kolektivu, nego stvoriti i realnu šansu za nova zapošljavanja, među kojima su i djeca poginulih radnika ove fabrike.

„Pozivam vas da zajedno učestvujemo u gradnji naše nove zajedničke budućnosti“, poručio je Jovanović.

Predsjednik sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva Radenko Smiljanić  je naglasio da je prijem za porodice poginulih radnika u ovoj fabrici  tradicija i samo jedan od načina da  se pokaže da ni oni, a ni njihove porodice, nisu zaboravljeni.

„Poginuli radnici zaslužuju posebno poštovanje, jer su položili živote za Republiku Srpsku, svoj narod i ovu fabriku“, istakao je Smiljanić.

Kako je rekao, jedan od način da se pravedno odužimo poginulim kolegama  je upravo obezbjeđenje rada fabrike i stvaranje uslova za zapošljavanje članova njihovih porodica i sprečavanje odlaska mladih ljudi sa ovih područja.

„Sadašanje vrijeme traži neke nove borce i nove  junake, gdje su potrebne nove vrline za očuvanje fabrike, njenog rada i funkcionisanja“, rekao je Smiljanić i dodao da  angažovanje za kvalitet proizvoda i očuvanje tržišta,  doprinosi  poboljšanju životnog standarda.

Porodice poginulih radnika, zajedno sa predstavnicima  sindikata i rukovodstva kompanije, prislužili su svijeće i položili cvijeće na spomenik, a zatim je organizovan ručak u fabričkom restoranu.

Porodicama poginulih radnika uručen je skroman novčani dar od po 150 konvertibilnih maraka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se