18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Akcija Golf: U Zvorniku uhapšeno 9 lica

Policija je u akciji „Golf“ na području Zvornika uhapsila devet, na području Tuzlanskog kantona dva, a u Visokom jedno lice.

Kako javlja RTRS nezvanično, u Zvorniku su uhapšeni  Željko Rakić, zvani Ćine, od ranije poznat policiji i više puta osuđivan, Savo Manojlović, Јovan Stojkić, Bojan Đokić, Stefan Sarić, Bojan Raonić, Radivoje Sekulić, Milenko Samardžić i Blagoje Vlačić.

Sva ova lica biće predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Јutros oko šest sati započela je velika policijska akcija „Golf“ gdje su izvršeni pretresi na 35 lokacija na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, te na području Zvornika.

U Tuzli pretresi na dvije lokacije, u Kalesiji na jednoj dok je u Zvorniku pretreseno 15 lokacija. Pretresi traju i na području Visokog.

Pretresi se obavljaju po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i Kantonalnog suda Zenica, a riječ je o postojanju osnovane sumnje zbog izvršenja više krivičnih djela organizovanog kriminala u vezi sa izvršenjem teške krađe i krivotvorenja javnih isprava.

Nezvanično, saznajemo da se radi o kradljivcima putničkih vozila, ali i o licima koja su učestvovala i u drugim kriminalnim radnjama.

Više informacija očekuje se tokom dana, a u pretresima osim pripadnika MUP-a Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona učestvuju i pripadnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Akcija po naredbi Kantonalnog suda Tuzla

Akcija je izvedena po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i u koordinaciji sa Kantonalnim tužilaštvom.

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić rekao je Srni da su u okviru akcije „Golf“, koja se provodi od jutros na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kao i u Zvorniku, uhapšene i dvije osobe na području Tuzlanskog kantona, a jedna u Visokom.

Šarić je naveo da će uhapšena lica biti privedena u prostorije MUP-a Tuzlanskog kantona radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva na dalje postupanje.

On je rekao da su u pretresu u Visokom oduzeta dva automobila i dodao da su kod lica pronađeni lap-top, uređaji za navigaciju, alati za obijanje vozila, mobilni telefoni i određeni rezervni dijelovi putničkih vozila.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se