9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Katarina Bošnjak postala mladi ambasador mira

“Omladinski ambasadori izmirenja” je intenzivan edukativni program koji organizuje NVO Omladinski odbor za obrazovanje iz Beograda u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u Srbiji.

Program je započet 2010. godine, a završava se 2015. godine. Ove godine, održan je od 7. do 12. septembra u Beogradu, i okupio je 20 mladih intelektualaca iz zemalja regiona: Srbije, BiH, Makedonije i sa prostora Kosova.

Obrađene su brojne teme koje se tiču situacije u pomenutim zemljama, ratnih događaja i posledica koje su za njima ostale, kao koraka koje je potrebno preduzeti ne bi li se krenulo dalje.

Akcenat je stavljen na neophodnost poboljšanja odnosa među različitim nacijama.

Učesnici su imali priliku da slušaju stručnjake iz datih oblasti, da diskutuju i razmenjuju mišljenja.

Na završnoj ceremoniji, zvanično su ponjeli titule omladinskih ambasadora izmirenja, ozveničene sertifikatima i medaljama časti, koje im je uručio britanski ambasador Dominik-Hajdn Brajtvajt.

Po završetku programa, vratili su se u svoje lokalne zajednice sa misijom da svoje znanje prenesu dalje.

Katarina je u četvrtak, 25. septembra organizovala diskusiju na temu „Važnost izmirenja naroda u zemljama zapadnog Balkana, na njihovom putu ka priključenju EU“, u SŠC „Petar Kočić“.

„Nadam se da sam doprinjela proširenju znanja i podizanju svjesti mladih Zvorničana o ovim aktuelnim temama, kao i da sam ih podstakla da se i sami aktiviraju u cilju dobrobiti njihove države i njihove budućnosti“, rekla je Katarina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se