2 C
Zvornik
20. април 2024.

Zorana Mihajlović posjetila školu u Doboju

DOBOJ – Drago mi je da se sanacija Osnovne škole „Vuk Karadžić“ uskoro završava, i što će đaci uskoro da krenu u školu, i očekujem da do kraja oktobra otvorimo školu, izjavila je Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbije nakon posjete ovoj obrazovnoj ustanovi, za čiju sanciju je Vlada Srbije izdvojila 600 000 KM.

„Zanimljivo za mene, kao nekog ko se bavi energetikom, ovo je potpuno energetski efikasna škola, nešto što pre toga nije bilo, i drago mi je što, i očekujemo u stvari da do kraja oktobra dođemo ovde i otvorimo ovu školu zajedno sa predsednikom Vlade Sbije“, rekla je Mihajlovićeva.

„Danas je zadovoljstvo da vidimo da se građevinski radovi privode kraju, da će ovaj objekat biti u funkciji krajem desetog, najkasnije prvog jedanaestog mjeseca, da ova škola ispunjva sve standarde energetske efikasnosti koji su pod zakonu RS i poropisani. Ovdje je velika površina oko 3500 kvadratnom metara, velika fiskulturna sala, i mogu da kazem da će ovo biti jedan od nahljepših objekata na području Doboja, kada je u pitanjuu prosvjeta“, navela je Srebrenka Golić, ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije RS, koja je bila domaćin Mihajlovićevoj.

Potpredsjednica Vlade Srbije je podsjetila da je Vlada Srbije dobojskoj bolnici „Sveti apostola Luka“ donirala 200 000 KM, i dodala da „veruje da će se itekako voditi računa zašto se taj novac troši“.

„Ja ne vidim da je problem u tome što Republika Srbija i RS sarađuju, mi zajedničke sednice  Vlade imamo, nisu to samo zajedničke sednice to su svakodnevni kontakti, i rad na zajedničkim projektima, i sve što mozemo zajednički da uradimo, da pomognemo mi ćemo uraditi“, kazala je MIhajlovićeva.

„Novac koji je Vlada Srbije donirala za bolnicu ide za rekonstrukciju porodilišta i ginekologije“, pojasnio je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Nezavisne novine

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se