23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zbog najavljenih kiša preduzete neophodne preventivne mjere

Služba Civilne zaštite opštine Zvornik je u povećanom stepenu pripravnosti uz dvadesetčetvorosatno dežurstvo zbog najavljenih kišnih padavina koje bi mogle usloviti povećanje nivoa zvorničkih rijeka, prije svega rijeke Sapne.

Na Posmatračkoj stanici u Petkovcima prati se vodostaj rijeke Sapne, a istovremeno su predstavnici zvorničke Civilne zaštite u stalnim kontaktima sa kolegama u opštini Sapna, što će omogućiti blagovremeno reagovanje u slučaju eventualnog porasta nivoa rijeke Sapne.

Privredni subjekti i građani u slivu rijeke Sapne iz preventivnih razloga upozoreni su na pripravnost.

U cilju saniranja korita rijeke Sapne, Opština Zvornik u prethodnom periodu organizovala je sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica koje gravitiraju ovoj rijeci, kao i sa predstavnicima Republičke Direkcije za vode.

Ova Direkcija sprovela je potrebne procedure i potpisala Ugovor sa izvođačima na uređenju korita Sapne.

Nadležne opštinske spužbe na terenu vrše neophodna snimanja, a u organizaciji Opštinske uprave Zvornik u petak će početi i radovi na čišćenju korita Sapne od mosta na Ulicama prema Ekonomiji.

Meteoalarm za ovu sedmivu
Meteoalarm za ovu sedmicu

Republička uprava Civilne zaštite Republike Srpske upozorila je na potencijalno opasne meteorološke prilike i na moguće nevrijeme koje nosi opasnosti za ljude i materijalna dobra.

Jak ciklon koji se spušta preko Alpa neposredno utiče na vremenske prilike u našim krajevima donoseći potencijalno opasno vrijeme. Ciklonska cirkulacija zadržaće se cijelu sedmicu i iznad naših prostora.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, danas i naredna dva dana očekuje nas pretežno do potpuno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

U četvrtak i petak biće ponegdje i sunčanih intervala što će usloviti pojavu popodnevnih nestabilnosti s grmljavinskim procesima. Oni mogu ponegdje biti i intenzivniji uz lokalne nepogode. Nestabilno ostaje i u dane vikenda.

Prema najavama iz Hidroelektrane Mali Zvornik, očekivano povećanje protoka rijeke Drine neće izazvati probleme uz njeno korito.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se