12 C
Zvornik
20. април 2024.

Za jaku i regionalno organizovanu Srpsku

TREBINJE – Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Narodnu skupštinu Republike Srpske Marko Pavić rekao je večeras u Trebinju da će se DNS zalagati za politički i ekonomski jaku Srpsku, regionalno organizovanu, kao i za jake lokalne zajednice.

Pavić je na centralnoj tribini DNS-a istakao da princip organizovanja ove političke partije treba da promijeni ekonomsku sliku Srpske, te da se u svakoj regiji trebaju forsirati njene prednosti i na taj način ojačati i stvoriti uslove za nova zapošljavanja u realnom sektoru, bez čega, kako je rekao, nema napretka.

„Želimo da Trebinje bude grad struje, šume, vode i rude. Hoćemo da stvorimo novu vrijednost i iz te vrijednosti da podmirimo sve obaveze koje imamo“, rekao je Pavić i poručio građanima da se nacionalna dobra ne smiju prodavati i da DNS nikada neće glasati za takvu opciju.

On je istakao da treba čuvati nacionalna bogatstva jer će se na njima praviti kapaciteti koji će zaposliti ljude, stvoriti veći bruto nacionalni dohodak i tako postepeno izlaziti iz krize.

Kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Petar Ivanković istakao je da ova stranka od građana treba da dobije povjerenje jer je ispunila sve što je obećala, a ono što je započela treba da završi.

„Naša principijelna politika zasniva se na ekonomiji, zapošljavanju, borbi protiv kriminala i korupcije i na socijalniom pitanjima“, istakao je Ivanković i dodao da će se pokretanjem privrede mnoge stvari riješiti i da će tako biti ukoliko DNS dobije povjerenje glasača.

Ivaniković je istakao da na predstojećim izborima očekuju mnogo više poslanika, te da će sa kvalitetnim kadrovima biti nezaobilazan faktor u formiranju vlast, odnosno donošenju odluka.

Na tribini su se predstavili kandidati DNS-a za Narodnu skupštinu, te koalicioni partneri.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se