23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vodna inspekcija Srpske u stalnom kontaktu sa inspekcijom Srbije

BANJALUKA – Vodna inspekcija Republike Srpske upoznata je o akcidentu u slivu rijeke Drine u Srbiji i u stalnom je kontaktu sa nadležnom vodnom inspekcijom Srbije, rečeno je Srni u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.

„Vodna inspekcija Republike Srpske provodi aktivnosti u skladu sa svojim nadležnostima i mogućnostima, s obzirom da je izvor problema na teritoriji druge republike, čiji organi trebaju preduzeti konkretne mjere na terenu u cilju sanacije uzroka predmetnog akcidenta, čime bi bile otklonjene i eventualne dalje posljedice“, rekla je Srni portparol Republičkoj upravi za inspekcijske poslove Dušanka Makivić.

Ona je naglasila da su planirane aktivnosti usmjerene na praćenje stanja, uticaj na floru i faunu, na podzemne vode, kao i uzimanje uzoraka za analizu.

Makivićeva je rekla da je u aktivnost uključena i Javna ustanova „Vode Srpske“ u dijelu svojih nadležnosti.

Jalovina iz nekadašnjeg rudnika antimona „Stolice“ u Kostajniku, koja je procurila u maju i krenula rijekom Korenitom prema rijeci Jadar, stigla je do Drine, potvrđeno je u Gradskom vijeću Loznice.

Gradskom vijeće Loznice za danas je zakazalo vanrednu sjednicu, prenio je „Blic“.

Član Gradskog vijeća Janko Aleksić rekao je da je prisustvo nedozvoljenih količina teških metala na mjestu ulivanja Jadra u Drinu toliko da je to dovoljno da se u cijelom kraju proglasi ekološka katastrofa.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se