15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Vitez se odbranio od Drine (foto/video)

 Fudbaleri Drine nisu iskoristili situaciju da odmaknu sa donjeg dijela tabele u duelu sa direktnim konkurentom za ispadanje.

Domaći su više od deset minuta imali i igrača više ali nedostatak ideja i izuzetno klizav teren bili su saveznik gostiju, koji su se opredjelili uglavnom za odbranu svog gola te su na kraju uspjeli da se iz Zvornika vrate neporaženi.

Malobrojna publika prvu solidnu priliku je vidjela tak u 20. minutu kada je sa desne strane iskosa Lazarević izveo slobodan udarac a krajnjim naporom golman Viteza izbija loptu dalje od svog gola.

Pet minuta kasnije Radović ubacuje loptu za Rustemovića koji se ne snalazi dobro u šesnaestercu gostiju te loptu glavom šalje preko gola.

Vitez je svoju prvu priliku imao u 41. minutu kada je Smriko proigrao Jurića a on iskosa sa desetak metara šutira pravo u golmana Maksimovića.

Kada su svi očekivali odmor, domaći propuštaju do tada najbolju priliku. Radović je skoro sa centra ubacio loptu u šesnaesterac gostiju a loptu glavom Vasić šalje za Kostića koji glavom sa pet-šest metara šutira pored gola.

U drugom poluvremenu viđena je nešto otvorenija igra oba tima.

U 55. minutu Vitez propušta svoju sigurno najbolju priliku na utakmici. Kikić je pogrješio kod prijema lopte a to koristi Smriko koji izlazi sam pred golmana Drine ali loše šutira te Maksimović loptu izbija u korner.

Četiri minute kasnije Drina propušta dobru priliku. Ilić je prošao po lijevoj strani dodao loptu za Kostića koji slabo šutira te golman Živković bez problema brani.

Samo minut kasnije kopija iste akcije samo je u ovaj put umjesto Kostića Lazarević, koji očajno šutira pored gola.

Do 81. minuta viđena je prava uspavanka na terenu ali u jednom napadu Drine Jurčević je ‘pokosio’ Rustemovića a glavni sudija Silić fudbaleru Viteza pokazuje drugi žuti karton odnosno crveni.

To puno nije uticalo na igru oba tima, posebno domaćina, koji je bio pod imperativom pobjede i kome bi mnogo značilo osvajanje tri boda.

U sudijskoj nadoknadi utakmice dvije odlične prilike za Drinu.

Prvo je u 91. minutu Čolović šutirao snažno sa oko 25 metara ali je uspješniji bio danas odlični Aleksandar Živković.

A onda je propuštena i najbolja prilika za Drinu. Samo minut kasnije Rustemović je ubacio loptu iz kornera sa desne strane koja dolazi do Ivanovića a on šutira na gol Viteza. I kada su svi vidjeli loptu u mreži ona na samoj gol liniji pogađa u nogu golmana Živkovića te su se gosti uspjeli odbraniti.

Na kraju je ostalo 0:0, po prikazanoj igri oba tima vjerovatno je i zaslužen rezultat.

Zvorničane u srijedu čeka težak posao jer putuju u Sarajevo na meč zaostalog 5. kola protiv ekipe Sarajeva. Vitez u 9. kolu dočekuje Slobodu.

FK Drina Zvornik – NK Vitez 0:0

Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 200; Glavni sudija: Sanel Silić (Cazin) 7; Žuti kartoni: Lazarević (Drina), Jurčević, Vidović, Pezo (Vitez); Crveni karton: Jurčević (Vitez).

DRINA: Maksimović 7, Uzelac 7, Radović 7, Rustemović 6,5, Ćulibrk 7, Filipović 6,5 (Od 62. minuta Čolović -), Kikić 7, Kostić 6,5, Vasić 6 (Od 46. minuta Ilić 6,5), Lazarević 6,5, Đerić 7 (Od 83. minuta Ivanović -).Trener: Dragan Mićić.

VITEZ: Živković 7, Jurić 6, Jurčević 6, Livaja 6, Imamović 6, Vidović 6 (Od 83. minuta Alić -), Kapetan 6 (Od 87. minuta Pinnjuh -), Čuljak 6 (Od 69. minuta Petrović -), Hećo 6,5, Smriko 6, Pezo 6. Trener: Ante Miše.

Igrač utakmice: Aleksandar Živković (Vitez).

[mom_video type=“youtube“ id=“ozRYq1Dud1U“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se