5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Učenica povrijeđena, direktor zataškao slučaj?!

GRADIŠKA, BANJALUKA – Ni tri mjeseca nakon što je E.S. (10), učenica Osnovne škole „Danilo Borković“ Gradiška, teško povrijeđena u padu na školskom izletu, direktor te vaspitno-obrazovne ustanove o ovom incidentu nije obavijestio resorno ministarstvo, što majka djevojčice tumači kao zataškavanje, jer se, kako ona kaže, borio da sačuva svoju poziciju!

Nezgoda se, ističe majka, čije je ime poznato „Nezavisnim“, dogodila još 6. juna na jednom izletištu na području opštine Teslić, kada je njenoj nasljednici, kako tvrdi, oštećena desna strana mozga, a što je, uvjerava, izazvalo posljedice, „zbog čega djevojčica ne smije raditi fizičko niti ići na veliki odmor kako je neko ne bi povrijedio, a smeta joj čak i galama“, pišu Nezavisne novine.

„Tokom tog izleta moja kćerka udarila je glavom u jako oštar kamen. Zadobila je frakturu lobanje, oštećena joj je moždana ovojnica, tri hematoma na mozgu su joj odstranjena. Operacija je u Banjaluci trajala pet sati, najdužih pet sati čekanja u mom životu“, svjedoči ogorčena majka.

Ono što ovu ženu boli, kako ona uvjerava, jeste to što Zoran Miljević, direktor OŠ „Danilo Borković“, resornom ministarstvu „nije napisao nikakav izvještaj o izletu, a kamoli da je djevojčica povrijeđena“.

„Dok smo se mi borili za njen život i oporavak, on se borio da sačuva mjesto direktora, što može da uradi samo čovjek bez svijesti. Sve je zataškao“, priča majka, koja nam je dostavila i fotografiju koja je nastala nakon što je učenica otpuštena iz bolnice, a na kojoj se vide povrede, kao i otpusne liste i nalaze i mišljenja ljekara.

Da o tome nije obavijestio resorno ministarstvo, priznao nam je Miljević, koji, uprkos tome, istovremeno tvrdi da „ništa nije zataškao“. Kaže da je on u trenutku nemilog događaja bio u školi, a da su učenike na izlet vodile odjeljenske starješine.

„Oni su se odmah ‘stvorili’ tu, na vrijeme su reagovali, obavijestili su hitnu pomoć“, ispričao je Miljević.

Upitan da li je zbog incidenta kažnjen neko od nastavnog osoblja, odgovara da nije. Ne spori da o incidentu nije obavijestio resorno ministarstvo.

„Ne znam da je bilo potrebe da o tome obavijestim resorno ministarstvo. Ali nisam zataškao“, kaže Miljević, kojem je drugi mandat na poziciji direktora počeo nedavno.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS potvrdili su nam da sa ovim slučajem nisu upoznati, te da je škola trebalo da ih informiše o tome.

„Škole su dužne da dostave izvještaj Ministarstvu i Republičkom pedagoškom zavodu o realizovanim ekskurzijama, izletima i školama u prirodi. Ministarstvo je zatražilo, na osnovu vaših navoda, informaciju o ovom pitanju od OŠ ‘Danilo Borković’ Gradiška“, navode iz Ministarstva.

Nezavisne novine

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se