15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

U najbržem roku konstituisati parlament i novu vladu Srpske

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izrazio je nadu da će parlament i nova vlada Republike Srpske biti konstituisani u najbržem mogućem ustavnom roku na bazi jasne političke većine, kao što je to bio slučaj i u prethodna dva mandata.

„Vjerujem da će novi organi vlasti predano raditi na rješavanju ekonomskih i političkih prioriteta, te napretka ka EU“, istakao je Radojičić tokom današnjeg sastanka u Banjaluci sa novoimenovanim ambasadorom Velike Britanije u BiH Edvardom Fergusonom.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o predstojećim izborima u BiH, kao prilici da građani u fer i demokratskoj atmosferi izraze svoje opredjeljenje i izaberu organe vlasti koji će u narednom periodu pred sobom imati mnogo ozbiljnih zadataka, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Srpske.

Ambasador Velike Britanije izrazio je podršku evropskom putu i daljem ekonomskom napretku BiH, ističući potrebu da se nakon izbora brzo konstituišu organi vlasti i radi na ekonomskim, socijalnim i političkim pitanjima.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se