9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

U Malim olimpijskim igrama učestvuje do 90.000 djece

BANJALUKA – Male olimpijske igre Republike Srpske su jedan od bitnijih projekata Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske u kojem je u toku godine direktno i indirekto uključeno 80.000 do 90.000 djece, takmičara i volontera zajedno sa profesorima, rekao je Srni pomoćnik ministra za sport Goran Raca.

Raca je pred početak prvog sastanka Koordinacionog odbora Malih olimpijskih igara Republike Srpske za školsku 2014/2015. godinu rekao da je jedan od zadataka Malih olimpijskih igara Republike Srpske podsticanje na kontinuirano bavljenje sportskim aktivnostima i stvaranje pozitivnog stava učenika prema nastavi fizičkog vaspitanja.

„Na današnjem sastanku će se razmatrati i donijeti finansijski planovi i odrediće se gdje će se održati takmičenja, naročito finalna republička koja se ravnopravno organizuju u svim dijelovima Republike Srpske“, rekao je Raca.

On je podsjetio da Male olimpijske igre imaju šest sportova, i to košarku, mali fudbal, odbojku, rukomet, atletiku i sportsku gimnastiku, a da se takmičenja održavaju na četiri nivoa, od školskih takmičenja, opštinskih, regionalnih do republičkog.

On kaže da Male olimpijske igre počinju u periodu oktobar–novembar, a završavaju se u maju.

„Za sezonu 2014/2015. za održavanje 14. Malih olimpijskih igara budžetom su planirana sredstva kao i za prošlu godinu, sa istim sportovima“, rekao je Raca.

Raca je rekao da je prošle godine u Male olimpijske igre uvršten mali fudbal za djevojčice i da će takmičenje u ovoj disciplini biti održano i ove sezone.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović zbog obaveza nije prisustvovala prvom sastanku Koordinacionog odbora Malih olimpijskih igara, kao što je to bilo najavljeno.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se