23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Tane Peulić: ‘Alumina’ je primjer socijalnog dijaloga između poslodavca i sindikata

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ je školski primjer socijalnog dijaloga između poslodavca i sindikata u Republici Srpskoj, izjavio je Tane Peulić, predsjednik granskog sindikata metalske industrije i rudarstva, nakon današnjeg sastanka menadžmenta „Alumine“ sa delegacijom sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva ove zvorničke fabrike.

Peulić je naglasio da se od aprila prošle godine kada je imenovan novi menadžment u „Alumini“, radi na stabilnosti kompanije i poboljšanju kolektivnih prava radnika.

„Svi dosadašnji sastanci sindikata i menadžmenta u „Alumini“ odvijali su se u korektnim odnosima bez ikakvih međusobnih nesporazuma između socijalnih partnera“, rekao je Peulić i dodao da je predsjednik Upravnog odbora Mile Matić redovno i pravilno informisao sindikalni odbor o stanju u preduzeću i mogućnostima fabrike kako i na koji način da zajedno obezbijedimo ambijent da ova kompanija zadrži postojeći broj radnika i da se stvore uslovi za nova zapošljavanja.

On je naglasio da sve što su predstavnici Sindikata metalske industrije i rudarstva dogovorili sa menadžmentom „Alumine“, je do sada ispoštovano.

„Poželio bi da u svim preduzećima širom Republike Srpske, ne samo u industrijskim granama, bude ovakav korektan odnos između menadžmenta i sindikata. Ovdje je školski primjer dijaloga socijalnih partnera“, podvukao je Peulić.

Predsjednik granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske rekao je da je i današnji sastanak sindikalne organizacije i rukovodstva „Alumine“, pokazao stabilnost i snagu kompanije na zajedničkom djelovanju menadžmenta i sindikata u budućim veoma važnim aktivnostima za ovu fabriku.

„Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ informisao je delegaciju Sindikata o aktuelnoj situaciji u preduzeću. Vidljivo je da „Alumina“ ima svoju budućnost i perspektivu“, rekao je Peulić.

„Postigli smo dogovor i menadžment će učiniti sve da iz prihoda fabrike i u narednom periodu obezbijedi stabilnost ličnih primanja zaposlenih“, naveo je Peulić.

Na takav način, dodao je Peulić, radnici će biti motivisani da što više rade i da se, boljim i kvalitetnijim angažovanjem kroz ostvarivanje proizvodnih rezultata, stvori što više prihoda.

„Opredjeljenje je predsjednika Upravnog odbora „Alumine“ i njegovih saradnika da kroz lična primanja i nagrađivanje, zaposleni u ovoj kompaniji imaju socijalnu sigurnost“, zaključio je Peulić.

U radu današnjeg sastanka učestvovali su, pored Mila Matića, predsjednika Upravnog odbora, i Stevo Savić, pomoćnik direktora za operativne poslove u „Alumini“, te predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u ovoj Fabrici Radenko Smiljanić, i potpredsjednici Živka Pavlović i Milutin Grujić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se