8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Sutra sunčano, krajem dana naoblačenje

Sunčano i toplo vrijeme i sutra se očekuje u Republici Srpskoj i Fedraciji BiH, a meteorolozi za kraj dana najavljuju naoblačenje.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda navode da će jutro biti hladno, sa maglom po kotlinama i oko rijeka na sjeveru i istoku. U ostalim krajevima će biti vedro.

Tokom dana očekuje se pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme, a kasno popodne i uveče postepeno naoblačenje, pa će tokom noći sjeverozapadu početi padati slaba kiša.

Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 11, na jugu oko 14, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu stepen-dva toplije. U višim predjelima i ujutro i uveče biće svježije.

Prema prognozi meteorologa, i narednih dana biće malo svježije.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da u BiH preovladava sunčano, a prije podne po kotlinama je bilo magle.

Mostar i Čapljina sa 26 stepeni, koliko je izmjereno u 14.00 časova, danas su bili najtopliji gradovi.

U Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Trebinju, Ribniku, Bihaću, Stocu izmjerena su 24 stepena, Bijeljini, Zvorniku, Novo Gradu, Srpcu, LJubinju, Driniću, Tuzli, Gradačcu, Sanskom Mostu 23, Bileći, Nevesinju, Livnu, Neumu 22, Srebrenici, Gacku, Zenici, Kupresu, Bugojnu i na Ivan-sedlu 21, a 20 na Sokocu, u Kalinoviku i Sarajevu.

Na Han Pijesku, Mrakovici i Čemernu u 14.00 časova bilo je 19 stepeni, u Foči i Višegradu 17, Goraždu 16 i na Bjelašnici 10 stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se