15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Srpska u opasnosti od „obojene revolucije“

BEOGRAD – Srpski sabor „Zavetnici“ uputio je otvoreno pismo građanima Republike Srpske u kojem upozorava da je Srpska danas ugrožena više nego ikada jer su predstojeći izbori idealna prilika za provođenje takozvane „obojene revolucije“.

„Srpska je premrežena brojnim lažnim nevladinim organizacijama koje se sa istih ideoloških pozicija bave različitim društvenim pitanjima, nastojeći da ih uz pomoć medija pretvore u tačke okupljanja nezadovoljnih građana, koji treba da posluže kao ‘pešadija’ u ‘obojenoj revoluciji“, navode „Zavetnici“.

Srpski sabor „Zavetnici“ napominje da su sve ove takozvane nevladine organizacije pod kontrolom jednog centra koji koordinira njihov rad, finansiranje, obuku i neposredna dejstva.

„Vojničke uniforme su zamenili odelima, ratne oznake – nevladinim organizacijama, a ratne izveštače – medijima koje su stavili pod svoju kontrolu. Sve je spremno da još jednom odigraju svoju poznatu revolucinarno-šarenoliku igru“, ističu „Zavetnici“.

Napominju da su uloge već podijeljene, akteri obučavani u zapadnim ambasadama, a sve je podržano novcem fondova koji su i osnovani za proizvodnju revolucija u zemljama koje nisu pod kontrolom i koje pokušavaju da sačuvaju „makar mrvu“ svoje nezavisnosti.

Srpski sabor „Zavetnici“ napominje da su oni koji danas žele da ukinu Dejtonski sporazum bili nemoćni da Srbe vojno poraze, nametnu im svoje vrijednosti i fizički i duhovno ih eksploatišu.

„Zapadni centri moći svoj prvi veliki poraz su doživeli upravo u Srpskoj i zbog toga je ona danas ponos, ne samo srpskog naroda, već i celog slobodoljubivog dela sveta. Stvorena krvlju i žrtvom njenih sinova, a očuvana ljubavlju svih nas“, podsjećaju „Zavetnici“.

Oni građane Srpske podsjećaju i da je sudbinu, koja je danas namijenjena Srpskoj, Srbija doživjela prije 14 godina.

„Verujući u bolje sutra, deo srpskog naroda poveden od strane onih koji su se skrivali iza demokratskih parola učestvovao je u oktobarskoj revoluciji i 5. oktobra 2000. godine Srbija postaje politički, ekonomski i duhovno okupirana zemlja“, podsjećaju „Zavetnici“ u otvorenom pismu građanima Srpske.

Srpski sabor „Zavetnici“ napominje da tada država ostaje bez svojih strateških resursa, a na vlast se, iz izbora u izbore, dovode političari koji se odriču svakog atributa državnosti, ali i dijela po dijela teritorije.

„Zbog toga je više nego ikada važno da Srpska ostane jaka i stabilna za sve nas! Vešte manipulacije i naručena istraživanja javnog mnjenja, plasirana uz pomoć pojedinih medija u Srpskoj koji su pod kontrolom Fondacije ‘Konard Adenauer’ i Evopske banke za obnovu i razvoj, ne smeju biti faktor koji će odlučiti da li će Srpska postojati i u budućnosti“, poručili su „Zavetnici“.

Srpski sabor „Zavetnici“ navodi da će nastojati da u periodu izborne kampanje javnosti Srpske dostaviti niz podataka, informacija i dokaza o djelovanju stranog faktora na predstojeće izbore, a pojedince koji rade za strane interese pozvati na javno sučeljavanje i odgovornost.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se