5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Snimak iz kantrimena: Trenutak kada je Milićev pregazio Jovanovića (video)

BEOGRAD – Video-snimak iz „kantrimena“ nastao je u trenutku kada je usmrćen Luka Jovanović (21). Zapis otkriva da su svi putnici u vozilu bili svjesni nesreće na Brankovom mostu u Beogradu.

Snimak je napravila Milica Novaković, jedna od djevojaka iz „kantrimena“, koja je prije dvije nedjelje prihvatila nagodbu sa tužilaštvom.

Na samom početku snimka, koji ekskluzivno objavljuje „Blic“, čuje se jak udarac, lomljenje stakla i ženski glas koji uzvikuje: „Opa“. Zatim jedna od devojaka opušteno i veselo izgovara:  „Polakce, polakce… Sve je u redu, sve ok. Ajmo polako“.

Ponovo se čuje:

„Polako, u redu smo“ (ženski glas).

„Lagano, Mare“ (drugi ženski glas).

Jedan ženski glas potom tiho kaže „stani“, a na njega se nadovezuje muški nerazagovjetan glas i opet drugi muški glas koji vozaču sugeriše da skrene desno.

Sve vrijeme u kolima odjekuje glasna muzika, koja nije stišana ni poslije nesreće na Brankovom mostu. Prilkom sudara puklo je i staklo na „kantrimenu“ pa su lakše posjekotine dobile Tamara Bogdanović, koja je sjedila iza suvozača, i Milica Novaković, koja je sjedila u njenom krilu i koja je mobilnim telefonom napravila tri snimka „selfija“ neposredno prije nesreće.

Vozač i putnici u „kantrimenu“ odlučili su da se ne zaustave i pored udarca na sred Branovog mosta, lomljenja stakla, posjekotina…

Pomoću snimaka sigurnosnih kamera utvrđeno je da je Milićev odmah nakon nesreće na Brankovom mostu skrenuo desno čim je došao na novobeogradsku stranu.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila „lada“ i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naletio „mini kantrimen“.  Luka Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Petoro saputnika Marka Milićeva – Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Dana Manevska, Bojana Petrović i Nikola Lepen pravosnažno su osuđeni na kazne kućnog zatvora po sporazumu o priznanju krivice, jer nisu prijavili nesreću.

Oni su takođe označili Marka Milićeva kao vozača „kantrimena“ i ispričali da je Milićev kasnije sklonio automobil sa njegovim kumom Bratislavom Vesovićem.

Milićevu i Vesoviću, kojima tužilaštvo nije ponudilo sporazum o priznanju krivice, i taksisti Saši Jankoviću sudiće se u odvojenom postupku.

Milićev se tereti za dva djela izazivanje teške saobraćajne nesreće i bježanje sa lica mjesta pa mu prijeti maksimalna kazna od 19 godina i 6 mjeseci zatvora.

Odbrana Tamare Bogdanović uložila žalbu

Odbrana Tamare Bogdanović, jedne od djevojaka koja je bila u „kantrimenu“ kada je njegov vozač Marko Milićev izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao Luka Jovanović, uložila je žalbu na presudu kojom je djevojka osuđena na 10 mjeseci kućnog zatvora.

Presudu je donio sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu 12. septembra, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji Bogdanovićeva i još četvoro saputnika iz „kantrimena“ zaključila sa tužilaštvom.

Međutim, branilac Bodganovićeve advokat Rajko Jelušić rekao je Tanjugu da je podnio žalbu na tu presudu jer smatra da sud nije utvrdio da li je njegova branjenica zaista izvršila krivično djelo koje je priznala.

On je podsjetio da je sporazum potpisan bez njega kao izabranog branioca (jer je u štrajku), već u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, kao i da je „očigledno da nije bilo slobodne volje“ prilikom davanja takvog priznanja, te da je sporno i njeno odricanje prava na žalbu.

Žalba je podnijeta 19. septembra Višem sudu u Beogradu i čeka se njegova odluka.

Prema pomenutoj presudi, osim Bogdanovićeve zbog prikrivanja Marka Milićeva nakon saobraćajne nesreće na Brankovom mostu, odnosno za krivično djelo neotklanjanje opasnosti, na kazne kućnog zatvora osuđeno je još četvoro saputnika iz „kantrimena“, dok se postupak protiv Milićeva i dalje vodi jer njemu nagoba nije ni nuđena.

Milica Novaković je osuđena na osam, Bojana Petrović na četiri mjeseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest mjeseci kućnog zatvora.

[mom_video type=“youtube“ id=“C6e-b_16oTU“]

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se