5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Škola u Doboju biće otvorena početkom oktobra

BEOGRAD – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je danas u Beogradu da će renovirana Osnovna škola /OŠ/ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Doboju, za koju je sredstva izdvojila Vlada Srbije, biti otvorena u prvoj sedmici oktobra, dok će izgradnja osnovne škole u Šamcu biti završena do kraja maja 2015. godine.

Mutabdžija je poslije zajedničke sjednice vlada Republike Srpske i Srbije u Bepgradu rekao da su za školu u Šamcu, odnosno u Crkvini, završene predtenderske procedure, koje se rade prema pravilima UNDP-a, te da se u najskorije vrijeme očekuje izbor najboljeg ponuđača.

„Vlada Srbije je obezbijedila sredstva. Drugim riječima, imamo čistu situaciju i ta će škola biti završena do kraja školske godine, a očekujemo da to bude do kraja maja“, rekao je Mutabdžija novinarima.

On je napomenuo će to biti potpuno nova škola, prije čije se izgradnje morala srušiti stara škola, urediti građevinsko zemljište i završiti procedure, kao što je prenos zemljišta na opštinu.

„To je sada potpuno čista situacija, školu gradi lokalna zajednica, a revizija projekta je trajala malo duže, jer je projekat radio Zavod za izgradnju Banjaluka /ZIBL/, a reviziju druga projektantska kuća, što je malo usporilo proceduru izbora najboljeg ponuđača“, naveo je Mutabdžija.

Kada je riječ o saradnji sa vladom Srbije u oblasti prosvjete, Mutabdžija je istakao da je novi ministar prosvjete Srbije Srđan Verbić danas prihvatio inicijativu dogovorenu prošle godine o formiranju jedinstvene elektronske baze podataka o nastavnicima na visokoškolskim ustanovama.

„Jedinstvena elektronska veb-orijentisana baza liste nastavnika na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj i Srbiji potpuno je prihvaćena od novog ministra i nadamo se da će se u Srbiji vrlo brzo stvoriti pretpostavke da se ta baza formira. Mi smo svoj dio posla završili“, istakao je Mutabdžija.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se