12 C
Zvornik
20. април 2024.

Šamac: Đoković uplatio novac, počinje obnova vrtića

ŠAMAC – Sve je spremno za sanaciju vrtića „Radost“ u Šamcu za šta je Fondacija „Novak Đoković“ do sada darovala 100.000 maraka.

Direktor preduzeća „Invest gradnja“ iz Odžaka, koje je izvođač radova, Ivan Begić rekao je da su radovi počeli u ponedjeljak, ali je došlo do privremene obustave zbog problema sa projektom.

– Zidovi su bili potpuno ispucali, a u projektu to nije bilo navedeno. Očekujemo da će već danas ovaj problem biti riješen i da ćemo nastaviti tamo gdje smo počeli – rekao je Begić.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić je istakao da je vrtić u majskim poplavama pretrpio totalnu štetu.

– Vrtić će biti saniran zahvaljujući Fondaciji „Novak Đoković“ koja je uplatila 100.000 maraka. S obzirom na to da će građevinski radovi prelaziti tu sumu za 10.000 KM, iz Fondacije su izrazili želju da u potpunosti finansiraju sanaciju, pa očekujemo i taj dodatni novac – kazao je Minić.

Prema njegovim riječima u nabavci opreme su učestvovali i drugi donatori.

– U dvorištu vrtića su postavljeni šatori za mališane koji će od ponedjeljka kroz razne radionice, moći da gledaju obnavljanje svog kutka – istakao je Minić.

On je rekao da je za danas planirano potpisivanje ugovora sa jednom domaćom firmom, koja će vršiti nadzor svih radova.

– Vrtić je prije majskih poplava bio u izvanrednom stanju. Prije godinu i po, zahvaljujući donaciji predsjednika Srpske Milorada Dodika, promijenjena je stolarija, urađeni su krovopokrivački radovi – rekao je Minić, dodajući da svi koji su prije majskih poplava dolazili u Šamac govorili da je to jedan od najljepših vrtića.

– Vrtić će ostati u svojim gabaritima i u istom obliku. UNDP je radeći reviziju objekta tražio da se još uradi dio građevinskih radova, kao bi sve bilo na nivou koji zaslužuju naši najmlađi građani – naglasio je Minić.

On je podsjetio da je u ovaj vrtić, prije majskih poplava, išlo i do 140 mališana.

Sanski Most

Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji s lokalnim kancelarijama UNICEF-a donirala je BiH i Hrvatskoj 110.000 evra za sanaciju šteta od poplava. UNICEF u BiH će donaciju od 100.000 evra iskoristiti za obnovu vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu. Sanacija vrtića „Krajiška radost“ u Sanskom Mostu, koji je pretrpio štetu u majskim poplavama, za šta je 100.000 maraka darovala Fondacija „Novak Đoković“ trebalo bi uskoro da počne.

Glas Srpske

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se