9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Salkić: Tihić doprinio boljem životu povratnika

BANJALUKA – Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić izjavio je danas da je Sulejman Tihić ostavio nemjerljiv trag u vraćanju dostojanstva povratnicima u Srpsku.

„Tihić je mnogo radio da nama povratnicima u Republiku Srpsku bude omogućen bolji život“, rekao je Salkić na komemoraciji povodom smrti predsjednika SDA i predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Sulejmana Tihića.

On je naveo da je komemorativni skup organizovan u Narodnoj skupštini Republike Srpske jer je Tihić značajan dio svoje političke karijere od 1996. do 2002. godine bio poslanik, a jedno vrijeme i potpredsjednik Narodne skupštine.

Salkić je naglasio da i Tihićeva odluka da bude sahranjen u rodnom Šamcu predstavlja njegovo opredjeljenje za proces povratka i života u predratnim mjestima življenja.

„Obaveza nam je da nastavimo Tihićev put, a to je izgradnja BiH i društva po mjeri svakog čovjeka“, naveo je Salkić.

Potpredsjednik SDA Sadik Ahmetović rekao je da je Tihić imao velike ulogu u reformskim procesima u BiH, da je bio borac za istinu i pravdu, te za saradnju unutar BiH i u regionu, kao i da je bio poštovan zbog realne i umjerene politike.

Tihić je preminuo sinoć u Sarajevu u 63. godini, nakon duge i teške bolesti.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović uputio je telegram saučešća porodici preminulog Sulejmana Tihića.

„Istinski me dirnula vijest o smrti Sulejmana Tihića. Kao dugogodišnji aktivni političar, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, član Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Sulejman Tihić obilježio je jedno vrijeme na političkoj sceni BiH“, navodi se u telegramu saučešća.

Tihićevoj porodici i Stranci demokratske akcije telegram saučešća je u ime Vlade Federacije BiH i u svoje lično ime, uputio premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

Povodom Tihićeve smrti, porodici i Stranci demokratske akcije telegram saučešća u svoje lično ime i u ime Socijaldemokratske partije uputio je predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

„Politička scena u BiH izgubila je mnogo odlaskom velikog čovjeka, političara i humaniste. Bio je poseban čovjek nevjerovatne energije, vrijedan i izuzetno uporan, uvijek spreman na razgovor i kompromis. Njegovim odlaskom porodica, kao i politička scena izgubili su mnogo“, navodi se u telegramu.

Sulejman Tihić preminuo je sinoć u Sarajevu nakon duge i teške bolesti.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se