1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

SAD: Otac ubio petoro djece

MONTGOMERI – Američka policija uhapsila je Timotija Reja Džonsa (32), osumnjičenog da je ubio petoro djece u Južnoj Karolini i potom satima vozio tijela do ruralnog područja u Alabami, gdje ih je bacio umotana u kese za smeće.

Džons je optužen za zanemarivanje djece i policija očekuje podizanje dodatnih optužbi u vezi sa njihovom smrću. Tijela su pronađena pored autoputa nedaleko od Kamdena u Alabami. Djeca su imala od jedne do osam godina, a njihov nestanak prijavila je majka 3. septembra.

Džons je imao zajedničko starateljstvo nad djecom sa njihovom majkom, od koje je razveden. On je priznao zločin, nakon što je uhapšen prilikom saobraćajne kontrole u Raliju, kada su u njegovom vozilu pronađene supstance koje se koriste za proizvodnju metamfetamina i sintetička marihuana „spajs“. Inspektor, koji je pozvan na lice mjesta, našao je u njegovom vozilu marke „kadilak eskalejd“ i izbjeljivač, sonu kiselinu, tragove krvi i, vjerovatno, tjelesne tečnosti.

– Tačno se moglo vidjeti na kojim mjestima je čišćeno varikinom, a policajci su vidjeli i crve – rekao je tužilac iz okruga Smit i dodao da će Džonsu biti suđeno u Južnoj Karolini i za sada nema advokata.

Džons je odveo američke vlasti do tijela svoje petoro djece. Tokom ispitivanja on je priznao da je ubio djecu, jer su, prema njegovim riječima, navodno kovali plan da ga ubiju.

Istražitelji iz Južne Karoline kažu da je otac bio posljednji koji je vidio djecu. Kada su ga posjetili prošle sedmice, rekao im je da djeca nisu tu.

– Komšije su rekle policiji da im je otac rekao da se sa djecom seli u drugu državu – navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Njegov otac Timoti Džons Senior je rekao da sin, koji je inače stručnjak za informatiku, nije ranije pokazivao emocionalne probleme niti je bio nasilan.

– Imao je primarno starateljstvo nad djecom, nakon razvoda koji je završen prije godinu. Bio je zaista dobar otac – rekao je Džons Senior.

Australija

U blizini australijskog gradića Lokhart pronađena su tijela majke i troje djece, dok je ispod obližnje brane izvučeno tijelo muškarca s pištoljem u ruci.

Za muškarca se pretpostavlja da je otac porodice. Djeca sa deset, osam i šest godina pronađena su sa prostrelnim ranama u kući, dok je tijelo njihove majke, takođe ubijene iz vatrenog oružja, nađeno na stazi iza kuće.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se