18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Radovi na čišćenju korita rijeke Sapne

ZVORNIK – Radovi na uklanjanju i isjecanju stabala iz korita rijeke Sapne, kao prve interventne mjere za povećanje njene propusne moći, počeće početkom naredne sedmice.

Radovi su trebali da počnu danas i radnici angažovanog preduzeća „Zvornik putevi“ bili su na na licu mjesta, ali zbog nivoa rijeke Sapne, odnosno zapunjenosti oko 50 odsto korita, odgođeni su. Ukoliko padavine prestanu tokom vikenda i nivo rijeke opadne, radovi će početi u ponedeljak.

Načelnik odjeljenja za prostorno uređenje Boško Kojić rekao je da je zakazan radni sastanak sa građanima mjesne zajednice Čelopek koji imaju zemljište na obalama rijeke Sapne.

– Predočićemo im naše namjere i pozvati da uzmu učešće na čišćenju korita rijeke Sapne, obzirom da ima rastinja koje se nalazi djelimično i na njihovom zemljištu, pa je potrebno i njihovo učešće. U koritu je veliki broj stabala koja su pala i prave brane i zapreke, te usporavaju tok rijeke i samim tim se brže podiže njen nivo. Prva interventna mjera je uklanjanje stabala iz korita i drveća koje se nadvilo nad rijeku – kaže Kojić.

Čišćenje će početi od mosta za Ulice i prva dionica biće do mosta u Čelopeku, a druga dionica od mosta u Čelopeku do ušća Sapne u rijeku Drinu, u ukupnoj dužini od oko pet kilometara.

U prethodnom periodu načelnik opštine formirao je i Komisiju za sanaciju korita rijeke Sapne koja ima dvije radne komisije. Komisija je izvršila snimanje stanja na terenu, a njen zadatak je, između ostalog, i davanje prijedloga interventnih radnji radi umanjenja rizika od izljevanja rijeke Sapne.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se