9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Potrebna jača ekonomska saradnja Srpske i Izraela

BEČ – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar inostranih poslova Izraela Avigdor Liberman ocijenili su na današnjem sastanku u Beču dobrim odnose Srpske i Izraela, te naglasili potrebu za jačom privrednom i ekonomskom saradnjom.

Dodik i Liberman istakli su da između Izraela i Republike Srpske nema otvorenih pitanja i da je saradnja, kako na političkom, tako i na privrednom, ekonomskom i kulturnom planu, na najvišem nivou.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da je na sastanku razgovarano o političkim i ekonomskim pitanjima i dobroj saradnji, razumijevanju i međusobnoj podršci.

„Naše prijateljstvo je već dokazano. Koristimo ovu priliku da se međusobno upoznamo o situaciji na Balkanu i Bliskom istoku, a prije svega o stavovima države Izraela i Republike Srpske“, rekao je Dodik nakon sastanka.

Liberman je rekao da Izrael duboko cijeni ulogu srpskog naroda danas i dodao da se odnosi u budućnosti mogu graditi na zdravim osnovama.

On je naglasio da su predsjednik Dodik i premijer Željka Cvijanović ustanovili odnose između države Izrael i Republike Srpske, te da se pamti i cijeni topao i konstruktivan odnos Srpske prema Izraelu.

„Upravo ta konstruktivnost je povod za ove razgovore i za dalju saradnju dvije strane“, rekao je Liberman.

On je naglasio da Izrael duboko cijeni ulogu srpskog naroda, pogotovu u Republici Srpskoj tokom ne tako davne prošlosti, sapatništva i zajedničke borbe protiv nacističkih zločinaca.

„To samo predstavlja temelj za dalju saradnju i to je nešto što i te kako znamo da poštujemo. Uz to bih dodao i odnos Republike Srpske prema žrtvama holokausta, kao jednog temelja za dalju saradnju na istorijskim osnovama“, rekao je Liberman.

On je istakao da je prijateljstvo jevrejskog i srpskog naroda prirodno.

„Kada se sagleda zajednička prošlost, budućnost možemo da gradimo na zdravim odnosima“, rekao je Liberman.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se