9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Pomoć zvorničkim mljekarima

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) u saradnji sa Zemljoradničkom zadrugom „Prunus“ i opštinskim Odjeljenjem za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti realizuju projekat „Farma“ u okviru kojeg je predviđena dodjela bespovratnih sredstava za pomoć i oporavak od poplava.

Ovaj projekat koji ima za cilj da se pomogne ponovnom uspostavljanju proizvodnje kod farmera koji su pretrpjeli najveće štete u majskim poplavama, u zvorničkoj opštini obuhvatiće 18 poljoprivrednih proizvođača koji se dominantno bave mljekarskom proizvodnjom.

U okviru projekta predviđeno je da poljoprivrednici dobiju pomoć u stočnoj hrani, odnosno koncentratu za muzne krave i sjemenskom materijalu za jesenju sjetvu u vrijednosti od 1.000 do 5.000 KM, u zavisnosti od obima proizvodnje.

Danas je održan informativni sastanak predstavnika resornog opštinskog odjeljenja i „Prunusa“, preko kojeg će biti realizovan projekat, sa poljoprivednicima koji ispunjavaju tražene uslove.

Ukupna visina granta za zvorničke poljoprivrednike je 50.000 KM, a projekat „Farma“ zajedno finansiraju USAID i SIDA.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se