5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Politička stabilnost – preduslov ekonomskog razvoja (foto)

BANJALUKA – Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ zalaže se za političku stabilnost Republike Srpske kao preduslova njenog ekonomskog i svakog drugog razvoja, poručeno je sa predizborne tribine SNSD-a u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da bez stabilne i jake Srpske nema ni slobode za srpski narod na ovim prostorima.

„Republika Srpska i Srbi 2006. godine nisu imali nijednog prijatelja ni na unutrašnjem ni na spoljnom planu. Te 2006. godine mi smo donijeli najvažniju odluku i rekli: `Stop prenošenju nadležnosti, a ono što ste nam uzeli jednog dana ćete morati da vratite`“, rekao je Dodik tokom skupa.

On je naveo da se danas može reći da Srpske nikada nije bolje stajala ni u ekonomskom ni u političkom planu. „U narednom peridu nastavljamo u tom pravcu“, rekao je Dodik

On je naglasio da u narednom periodu neće biti smanjenja plata za radnike s ciljem očuvanja stabilnosti institucija Srpske, dodajući da je interes građana važniji od svih međunarodnih institucija i njihovih zahtjeva.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da SNSD u prethodnom periodu uradio ogroman posao na bolje u svim sredinama Srpske za razliku od svojih prethodnika, u čije vrijeme su, kada nije bilo svjetske ekonomske krize, plate i penzije bile najmanje, a Srpska najsiromašnija i najzaduženija u Evropi.

„Mi smo u vrijeme krize, koja je i mnoge razvijenije države bacila na koljena, uspjeli ne samo da održimo redovnost svih isplata, ne smanjujući ih, nego smo uspjeli čak i da ih uvećamo“, rekla je Cvijanovićeva na predizbornoj tribini SNSD-a u Bronzanom Majdanu.

Ona je dodala da tek sa stabilnim i funkcionalnim institucijama, na čijem su čelu oni koji brane i zastupaju interese Srpske, narod može mirno da živi.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Igor Radojičić rekao je da je SNSD u prethodnom periodu obezbijedio i političku stabilnost i niz ekonomskih projekata.

„Samo naivni ne vide koliko je važna politička stabilnost, možda zato što se njen značaj najbolje vidi tek kad se ona izgubi. Na ovim prostorima gubili smo države, poslije toga smo se nalazili u haosu i ratu. Danas imamo Srspku čiju političku stabilnost treba da održimo, a to može samo da održi čvrsta snaga SNSD-a“, rekao je Radojičić.

On je dodao da političku stabilnost ne može da održi Savez za promjene koji čine nepoznat broj političkih subjekata koji su međusobno nesložni, čak i oko pojedinačnih kandidata.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Nikola Špirić rekao je da SNSD partija koja misli na narod i koja čuva institucije Srpske i u Banjaluci i u Sarajevu.

„Svaki glas za SNSD, za Milorada Dodik, za Igora Radojičića, za Željku Cvijanović jeste glas za dostojanstvo naroda Srpske i Srpsku“, rekao je Špirić.

On je dodao da srpski narod mora biti trpeljiv i strpljiv da bi imao državu i da „upravo SNSD poručuje – sve manje entitet, sve više država“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se